Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 143 000 Ft

Számos okod lehet arra, hogy a romanisztika alapszak olasz szakirányára jelentkezz: mediterrán életérzés, foci, irodalom, a nyelv dallamossága – a sor még folytatható. A Debreceni Egyetemen a terület neves kutatói várják, hogy átadhassák a tudásukat az olasz nyelvről és kultúráról. Ugye készen állsz?

A romanisztika az újlatin nyelvek és kultúrák tudománya. A tanterv összeállításakor épp ezért fontos szempont volt olyan tantárgyak beemelése, amelyek a teljes újlatin kultúrkörre vonatkoznak, ilyenek a nyelvészeti és irodalomtudományi órák. A speciális, szakirányos ismeretek kulturális tárgyai főleg az olasz irodalommal, történelemmel és művészettörténettel foglalkoznak. Nagyon fontos része a képzésnek a nyelvoktatás, számos nyelvgyakorlat és fordítási/tolmácsolási készségeket fejlesztő óra (szövegolvasás, fordítás) szolgáltatja ennek biztosítékát. A harmadik év végére cél a felsőfok elérése – ez a diplomád megszerzésének egyik feltétele is egyben. Az olasz tanszéknek hét neves olaszországi egyetemmel van Erasmus-szerződése, amelynek keretében évente több vendégoktatót fogad, és amelynek köszönhetően évente tizenkét hallgató végezhet féléves ösztöndíjas részképzést Olaszországban!

Az alapszak elvégzése egy nagyon izgalmas közvetítői szerepre készít fel az olasz és a magyar nyelvű kultúra között, segítségül hívva az újlatin államokkal kapcsolatos országismereti tudásodat, illetve olasz nyelvtudásodat. A harmadik év után, ha kutatói vagy tanári ambícióid vannak, bekapcsolódhatsz a mester szakos képzésbe. De a munkaerőpiacon is változatos lehetőségeid vannak: az önkormányzatoknál vagy az államigazgatásban, a kulturális szférában illetve a médiában is találhatsz a profilodba illő állást. Mivel Olaszország a magyar turisták kedvelt úti célja, az idegenforgalom különböző ágai is elérhetővé válnak számodra.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom