Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 195 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 185 000 Ft

Szeretnél sporteseményeket szervezni? A sportfinanszírozás vagy a csapat- és egyéni, profi és amatőr sport egyéb feltételeinek megteremtése érdekel? A Debreceni Egyetem sportszervező alapszakán átfogó gazdasági, adminisztratív és sporttudományi képzésben részesülhetsz.

A tananyag nagyon változatos elemekből épül fel. Tanulhatsz társadalomtudományi ismereteket (például vezetéslélektan, retorika, szociológia, minőségbiztosítás, EU és sport), gazdasági ismereteket (közgazdaságtan, pénzügy, számvitel, statisztika, stratégiai menedzsment); sporttudományi ismeretek (sportpedagógia, sportpszichológia, edzéselmélet, sportmenedzsment, sportjog, sportmarketing, sportdiplomácia) sportági alapozó ismertek és differenciált szakmai ismeretek (rekreáció és turizmus, szervezeti adminisztráció, eseményszervező). Emellett szakmai gyakorlatot is kötelező teljesíteni a hat féléves képzés keretében; ez a rekreációs, turisztikai táborozási gyakorlat, amelyet mindenekelőtt testnevelési és sportszervezeteknél, egyesületeknél lehet teljesíteni Az évek során számos kompetenciával gazdagodsz. Képes leszel ellátni a sportvezetés feladatait; feltárni és hatékonyan felhasználni a testneveléshez és a sporttevékenységhez szükséges erőforrásokat, eligazodsz a sportra ható társadalmi és gazdasági tényezők és folyamatok között.

A diplomázást követően folytathatod a tanulmányaidat valamely kapcsolódó mesterképzésben – ehhez megfelelő elméleti felkészítést kapsz a három év során. Azonnal a munka világa felé is fordulhatsz: a sportegyesületeken és sportszervezeteken kívül érdeklődhetnek még irántad a rekreációs központok, rendezvényszervezéssel foglalkozó szervezetek, de szakértelmedre a területi és települési önkormányzati munka során is igényt tartanak.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom