Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 143 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 143 000 Ft

Szeretnél részese lenni egy három évig tartó intellektuális utazásnak? Átfogó humán- és társadalomtudományi műveltségre vágysz? A Debreceni Tudományegyetem szabad bölcsészet alapszakán erre minden lehetőség adott!

Bár átfogó tudásra tehetsz szert, érdemes hamar elgondolkodni azon, melyik összetevő érdekel igazán mélyrehatóan, hiszen hamar szakirány-választás elé fogsz kerülni. Természetesen az DE számos választási lehetőséget kínál, ne hamarkodd el a döntést! A filozófia szakirány megismerteti veled a filozófiai hagyományt és szakterületet – felkészít arra, hogy önálló gondolati rendszereket tudj felépíteni. Az esztétika szakirányon az esztétika filozófiai alapjai mellett művészetelmélettel, műelemzéssel foglalkozhatsz. Az etika szintén változatos területeket érint, mint az alkalmazott etika, ökológia, politológia, ágazati etikák. A vallástudomány az egyik legkézzelfoghatóbb szakirányként a világvallások hagyományaival, alapszövegeivel, és az emberi kultúrára gyakorolt hatásukkal foglalkozik, vizsgálja a gyakorlati életben betöltött szerepüket is. A filmelmélet- és filmtörténet szakirány a lehető legalaposabb képzést nyújtja modern vizuális kommunikáció témakörben. A kommunikáció és médiatudomány szakirány az azonos nevű szaktól csak részben eltérő képzést ad, elsősorban az elméletre helyezett nagyobb hangsúly különbözteti meg hagyományos társaitól. Így a társadalmi kommunikáció elemzése áll a képzés homlokterében.

Felsorolni is nehéz lenne, milyen sok irányban folytathatod az alapszak után a tanulmányaidat, mesterképzésekben és felsőfokú szakképzésekben. Szabad bölcsészként igazán kezedben a sorsod: elképzeled, hogy milyen tudásra vágysz, a szakon megszerzed, és a legváltozatosabb közegekben alkalmazod. Ez lehet államigazgatás vagy versenyszféra, a média vagy a kulturális élet más területe. Kalandra fel!

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom