Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 143 000 Ft

Érdekel az Európai Unió legnagyobb szláv tagállamának nyelve és kultúrája? Kiscsoportos formában tanulnál lengyelül? Motivált, nemzetközi szinten elismert oktatók útmutatását szeretnéd követni? A Debreceni Egyetem szlavisztika alapszak lengyel szakiránya minden kitételnek megfelel!

Szlavisztika alapszakosként a szláv nyelvek és kultúrák avatott ismerőjévé válsz. A tárgyaid egy részét épp ezért közösen hallgathatod az: orosz szakirányosokkal. A szláv kultúrkör ismerete Magyarországon kiemelten fontos, hiszen a szláv népek jelentős hányada hazánkkal közvetlenül is határos országokban, vagy épp határainkon belül él. Lengyel szakirányosként közvetítői szerepre is vállalkozol a két kultúra között, aminek gazdasági, politikai vonzatai is lehetnek. Speciális ismereteket szerzel a lengyel földrajzról, történelemről, irodalomtörténetről.

Kiemelt figyelmet kap a nyelvi képzés a három év során, mely alatt legalább a magabiztos középfokú nyelvtudásig jutsz el. Sőt, lehetőséged van egy további, választott szláv nyelv tanulására is a tantervnek megfelelően – mindezt természetesen térítésmentesen. Borítékolható, hogy sokat fog fejlődni a kommunikációs képességed, nyitottabbá és befogadóbbá válsz a kulturális sokszínűség iránt.

A szak elvégzését követően folytatni tudod tanulmányaidat a lengyel nyelv és irodalom vagy a tanári mesterképzésben. De azonnal munkába is állhatsz, hiszen számos, elsősorban a lengyel nyelvtudásodat igénylő munkakörben lehet rád szükség. Külföldi- és vegyesvállalatok, a média, minisztériumok, külügyi és kulturális szervezetek, önkormányzatok is érdeklődhetnek a szaktudásod iránt.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom