Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 143 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 143 000 Ft

Tudtad, hogy a Föld területének egyhatod részén beszélik az orosz nyelvet? Oroszország nemcsak kulturális, hanem gazdasági és politikai értelemben is fontos szereplője világunknak. Magyarország is egyre több kapcsolatot tart fenn Oroszországgal. Ezeknek a trendeknek megfelelően, modern szemléletben elérhető számodra a szlavisztika alapszak orosz szakiránya a Debreceni Egyetemen.

A szlavisztika alapszak elvégzése során olyan alapozó tárgyakat hallgatsz, amelyek alkalmassá tesznek a kultúráról való kritikus gondolkodásra (irodalomtudomány, nyelvtudomány). Szlavisztikai órákat is hallgatni fogsz, hogy az orosz kultúra és nyelv tágabb környezetét megértsed. A bolgár és az ukrán nyelvekkel külön kurzusok keretében ismerkedhetsz fakultatívan. A ruszisztikai órák keretében magas szinten tanulhatod meg az orosz nyelvet, történelmet, irodalmat és kultúrát. A nyelvi képzésben segítségedre lesznek az anyanyelvi lektorok és a számtalan nyelvgyakorlat, amelyek többek között tolmácsolási és fordítási feladatokat is állítanak eléd.

Szlavisztikai diplomáddal továbbtanulhatsz a Debreceni Egyetem szlavisztika MA vagy orosztanár MA képzéseiben. Ha viszont inkább kipróbálnád magadat a munkaerőpiacon, akkor biztos, hogy főleg nyelv- és országismeretedre támaszkodva el fogsz tudsz helyezkedni: olyan jelentős iparágakban, mint a turizmus, energetika vagy éppen a mezőgazdaság. Egyre több kapcsolat van Oroszország és Magyarország között, ami azt jelenti, hogy egyre több vállalat keres nyelv- és országismerettel rendelkező szakembereket.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom