Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 150 004 Ft

Szeretsz gyerekekkel, fiatalokkal foglalkozni, szívesen segítenéd fejlődésüket? Ha rászorulóval találkozol, azonnal a segítség lehetőségein töröd a fejed? A Debreceni Egyem szociálpedagógia alapszakán hatékony probléma-megoldási stratégiákkal ismerkedhetsz meg a gyermekvédelemben és az oktatási rendszer kapcsolódó érdekeltségeiben.

A tananyag az alapozó ismeretekből (például szociális, pedagógiai, szociológiai, jogi tárgyak) és a szakmai törzsanyagból áll. Utóbbi középpontjában a szociális munka elmélete és gyakorlata, szociálpolitika, jog és igazgatás, egészségügyi ismeretek állnak. A DE-n kiemelt szempont, hogy az elmélet elsajátítása mellett gyakorlati tapasztalatra is szert tehess. Ennek érdekében az utolsó félévben intenzív terepgyakorlaton vehetsz részt a képzést indító kar valamely partnerintézményénél. A gyakorlati szempont fontosságát támasztják alá a gyakori intézménylátogatások és szakmai kirándulások is, melyek a tudásszerzés mellett csapatépítésre is kiválóak. A készségfejlesztés is nagy szerephez jut a hat félév során, hiszen a helyzetfelismerő és problémamegoldó képességet, melyek elengedhetetlenek lesznek a munkád során, csak tudatosan lehet tovább javítani. A DE remek nemzetközi kapcsolatrendszerének hála, Erasmus programban való részvétellel is színesítheted a programban eltöltött éveket.

A három év leteltével számos mesterképzésben tanulhatsz tovább, például emberi erőforrás fejlesztő, szociálpolitika vagy szociológia képzésekben akár a DE-n, akár más egyetemeken. De el is helyezkedhetsz többek között gyermekvédelemmel foglalkozó közintézményekben, a büntetés-végrehajtásban, civil szervezeteknél vagy gyámhivatalokban.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom