Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALK
Képzési idő (félév) 1
Nappali önköltség (félév) 143 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 143 000 Ft

A Debreceni Egyetem Történelem Tanszéke számít az egyik legjelentősebb szellemi műhelynek, jelenleg is van olyan történész tagja a Magyar Tudományos Akadémiának, aki a DE padjaiból került ki. Te is szeretnél a nagyszerű hagyomány részese lenni? Tanulj történelmet nemzetközi szinten elismert tanároktól a kálvinista Róma egyetemén!

A középiskolából jól ismert kronológiai sorrend és egymásra épülés jellemzi a történelem szak anyagának felépítését, egyes segédtudományok és bölcsészettudományi alapozó tárgyak látásmódjával kiegészülve. A képzés során négy különböző szakirány választására nyílik lehetőséged: történelem, régészet, levéltár és muzeológia. A történelem szakirány praktikusan azt jelenti, hogy több történeti szemináriumon veszel részt, érdeklődésed szerint. A régészet felkészít régészeti források és lelőhelyek felkutatására, feltárására és dokumentálására. Ha érdekel az ásatások világa, itt a helyed! A levéltár szakirányon történeti és modern dokumentumok feltárására, feldolgozására, rendszerezésére és rendelkezésre bocsátására készít fel. A leendő muzeológusok pedig elsajátítják a különböző gyűjtemények összeállításának, őrzésének és kiállításának szempontjait.

A képzés során számos, a munka világában könnyen hasznosítható készségre teszel szert: képessé válsz a történelmi, társadalmi , illetve politikai kérdésekben az ismeretek önálló elsajátítására és rendszerezésére, az információk kritikus elemzésére és feldolgozására, valamint készen állsz arra, hogy értelmezz és megoldási javaslatokat készíts elő olyan problémákra, amelyek valamilyen történeti vagy társadalmi összefüggés vizsgálata során merülnek fel.

A három év végeztével folytathatod tanulmányaidat a tanári vagy a valamely korszakhoz, történeti megközelítéshez tartozó mesterképzésben. El is helyezkedhetsz a diplomázás után, ebben az esetben főleg elemző képességeidnek veheted hasznát az államigazgatásban vagy a versenyszférában.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom