Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 195 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 185 000 Ft

Alapos általános közgazdaságtani ismeretekre alapozva ugornál fejest a turizmus és vendéglátás világába? Fontosnak tartod, hogy a legkiválóbb intézményekben szerezhess szakmai gyakorlatot? A Debreceni Egyetem turizmus-vendéglátás alapszakának hallgatójaként gyakorlatorientált képzésre számíthatsz, de a szükséges elméleti alapok biztos elsajátítására is.

Az alapszak számos területre kínál neked belépést, ennek megfelelően a tananyag több területről is merít. A kurzusok kisebb része lép túl a gazdaságtudományi ismereteken, ezek többek között alapvető jogi, kommunikációs és földrajzi ismereteket közvetítenek. Emellett mindent megtanulhatsz, ami egy sikeres vállalkozás menedzseléséhez elengedhetetlen: pénzüggyel, emberi erőforrás menedzsmenttel, logisztikával is találkozol majd a tantárgyak között. Természetesen szakosodásra is lehetőséged nyílik. A DE három szakirány és egy specializáció lehetőségét kínálja neked: választhatod a szálloda szakirányt, egészségturizmus szakirányt, turisztikai desztináció menedzsment szakirányt illetve a „Team Academy” specializációt, amely főként csapatépítő tréningek menedzselésére készít fel. Az utolsó félévben a szakmai gyakorlatot egy általad kiszemelt vállalat kötelékében töltheted el.

A három és fél év elteltével csupán egy kérdés marad: dolgoznál vagy tovább tanulnál? Ha az előbbi mellett döntesz, főként vendéglátós vagy szállodai menedzser pozíciók között nézhetsz körül. Ha egy mesterképzés vagy felsőfokú szakképzés megszerzése szerepel a terveid között, az ország bármely egyetemén jó esélyekkel indulsz a speciálisabb vendéglátós vagy más közgazdász programok esetében.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom