Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 180 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 159 995 Ft

Tudtad, hogy a Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdálkodástudományok Centrumában több mint 35 éve folyik a felsőfokú vadgazdálkodási képzés? Az évek során országosan is meghatározó vadgazdálkodási és vadbiológiai műhellyé nőtte ki magát az intézmény. Szeretnél részese lenni az évek alatt felhalmozott tapasztalatoknak? Akkor gyere és tanulj a DE vadgazda mérnöki alapszakján!

Miért pont Debrecen? Mert a DE a képzés során nagy hangsúlyt fektet a vadgazdálkodás és a természetvédelem érdekeinek összehangolására. A szakon tanuló hallgatóként bekapcsolódhatsz a tanszéken folyó vadgazdálkodási és vadbiológiai kutatásokba, amivel tudományos diákköri illetve diploma dolgozatodban is foglalkozhatsz.

Kíváncsi vagy, mi mindennel találkozhatsz majd az itt eltöltött éveid alatt? A szakon megismerkedhetsz a vadászati állattan, apró- és nagyvadgazdálkodás, vadászati jog, fegyver és lőszerismeret, vadegészségügy, vadbetegségek, élőhely-fejlesztés, és a vadföld gazdálkodás világával. Ezen túl találkozni fogsz a vadtakarmányozás, erdőgazdálkodási alapismeretek, természetvédelem, vadgazdálkodás tervezése, vadászatszervezés, vadászati turizmus tárgyakkal is. Sőt, itt a trófeabírálat, trófeák kikészítése és a vadászkutyák nevelése is tanulmányaid része lesz.

A gyakorlati képzés során országjáró szakmai körút keretében megismerkedhetsz Magyarország kiemelkedő vadászterületeivel (Gemenc, Gyulaj, Lábod, Gúth), ahol a szakon végzett korábbi hallgatókkal is találkozhatsz. Emellett a szakon tanulóként a nyár folyamán a lakóhelyedhez közel eső vadásztársaságnál, vadgazdálkodási egységnél kéthetes gyakorlaton vehetsz részt, melynek során szakmai vezetőd a terület vadászmestere, vagy fővadásza lesz. A gyakorlati képzést szolgálja, hogy a DE diákjai tagjai lehetnek a DATE Vadásztársaságnak, melynek keretében hallgatói tanvadászatokon vehetnek részt.

Merre tovább végzettként? Vadgazda mérnökökként vadgazdálkodással, természetvédelemmel, turizmussal kapcsolatos szakértelmedre, munkádra szükség lehet mezőgazdasági és erőgazdasági vállalkozásokban, vad- és halgazdálkodási, vadászati, halászati, horgászati és természetvédelmi szakigazgatási szerveknél, nemzeti parkoknál és szakhatóságoknál, múzeumokban, állatkertekben vagy akár vadasparkokban is.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom