Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 200 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 175 000 Ft

A vegyészmérnöki alapszak képzési célja Debrecenben a régió műszaki szakember ellátásának javítása, a középiskolát végzettek helyben tartása, továbbtanulási lehetőségek bővítése. A cél, hogy olyan szakemberré válhass, aki a választott szak gyakorlati műveléséhez szükséges általános műveltség, műszaki intelligencia, természettudományi, műszaki tudományi és reproduktív mérnöki készségei birtokában alkalmassá válhat termelési folyamatok, minőségbiztosítási és műszaki szolgáltatások előkészítési, üzemeltetési és irányítási feladatainak, valamint a tervezés és fejlesztés részfeladatainak megoldására is.

A hallgatók alapvető jogi, gazdasági és szervezési ismeretek birtokában felkészültek lesznek a termékekkel, azok gyártási és értékesítési folyamataival kapcsolatos menedzselési feladatok ellátására is. Ezen kívül végzett vegyészmérnökként rendelkezni fogsz a vegyipari és rokon ipari folyamatok, műveleti egységek, illetve összetett technológiai rendszerek működtetéséhez, valamint az e területen folytatott kutatás és fejlesztés részfeladatainak megoldásához szükséges elméleti és gyakorlati ismeretekkel is.

Mi leszel, ha nagy leszel? A vegyészmérnökök kémiai technológiai rendszereket terveznek, működtetnek és fejlesztenek. A biológiai vegyipari mérnök, a cellulóz- és papíripari mérnök, a gáztermelő-ipari vegyészmérnök, kenőanyagmérnök, kőolajipari vegyészmérnök, nehézvegyipari mérnök, szerves vegyipari mérnök, szervetlen vegyipari mérnök, üveg- és agyagipari mérnök munkakörök mind-mind vegyészmérnöki végzettséget kívánnak meg.

Merre indulhatsz a nagybetűs életben? A végző vegyészmérnökök a gyakorlati megoldásokra specializálódnak, amelyek a különböző vállalatoknál, üzemeknél, cégeknél a művezetői vagy ettől a szinttől magasabb szakmai beosztást jelentenek. Az ilyen munkakörök képzett szakemberekkel való betöltésére pedig komoly igény merül fel a kelet-magyarországi gazdálkodó egységeknél, tehát diplomáddal a kezedben nem kell majd aggódnod, hogy csak hosszú keresgélés után kapsz neked tetsző munkát.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom