Dunaújvárosi Főiskola

Dunaújvárosi Főiskola

Ismerős vagy Dunaújvárosban? Tudtad, hogy itt található a régió szellemi és innovációs központját adó főiskola? Ha nem, most itt az ideje, hogy bemutassuk neked, ha igen, akkor itt az ideje, hogy jobban megismerkedj a Dunaújvárosi Főiskola világával.

A Dunaújvárosi Főiskola (DF, DUF) egy önálló, állami főiskola Dunaújvárosban. 1953-ban alapították Kerpely Antal Kohászati Technikum néven. 2000-ben, amikor önálló felsőoktatási intézménnyé vált és felvette a Dunaújvárosi Főiskola nevet. Az iskolaatyáknak egy határozott elképzelésünk volt arról, hogy miként váljon a DF Dunaújváros és a régió szellemi innovációs központjává. Éppen ezért kibővítették képzési és kutatási területeiket, hogy ezek alapján létrehozhassanak egy korszerű intézményt, a Közép-európai Innovációs és Technológiai Campust.

Érdekelnek a műszaki témák, vagy az informatika? A Dunaújvárosi Főiskola egyik fő küldetése, hogy a műszaki és informatikai tudományág illetve a hozzájuk kapcsolódó kutatások területén az országban és nemzetközileg is egyaránt vonzó, biztos szakmai tudást adó főiskola legyen. Vagy mással szeretnél foglalkozni? A DF tanulójaként elmerülhetsz a gazdaságtudományok, a társadalomtudomány és a pedagógusképzés színes és végtelen világában is. 2014-től már 6 Bsc/BA alapszak és 5 felsőoktatási szakképzési szak, 3 mesterképzési szak, továbbá 16 szakirányú továbbképzés közül válogathatsz kedvedre.

Esetleg tanulmányidat nyakon öntenéd egy kis nemzetköziséggel? A Főiskola 2006/07-es tanévben kezdte meg nemzetközi kapcsolatainak és képzéseinek kiépítését, ekkor indult el az első angol nyelvű okleveles képzési program is. Angol nyelven ma már hat alapszakon tanulhatsz, mostanra 11 országból érkező hallgatók között. Ismerkednél a nagyvilágban? Tanultak/tanulnak itt diákok Kínából, Ukrajnából, Törökországból, Indiából, Nepálból, Kamerunból, Marokkóból, Egyiptomból, Iránból, Bangladesből és Pakisztánból is, sőt, 2014-től már Brazíliából is, a „Science without borders” brazil állami ösztöndíjprogramnak köszönhetően.

Lenne kedved belevetni magad a méltán híres kolis életbe? A DF kollégiumaiban – ahol a falakon belül és kívül is pörög az élet – ma már az elsőéves hallgatóknak is van lehetősége beköltözni a komfortosan felszerelt, modern szobákba. Szabadidő? Korszerű könyvtár, konferenciaterem, Diákcentrum és a fitnesz centrumot is magába foglaló Campus Klub, Sport- és Rendezvénycsarnok, valamint szabadtéri sportpályák állnak a főiskolai polgárok rendelkezésre. Mindez egy helyen, a belváros szívében!

Megismerted? Megszeretted? Kipróbálnád? Akkor gyere és jelentkezz a Dunaújvárosi Főiskola képzéseire.


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Tartalom
Szerkezet