Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 175 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 175 000 Ft

A robbanásszerűen fejlődő anyagtudomány szinte naponta áraszt el bennünket friss információkkal, kutatási, fejlesztési és tudományos eredményekkel. Az anyagmérnökök aktív részesei az anyagtudomány fejlődési folyamatának. Csatlakozz te is hozzájuk, jelentkezz anyagmérnök szakra!

A hét félév alatt olyan szakember leszel, aki tudja értelmezni és irányítani az anyagokban zajló folyamatokat, képes az anyagok szerkezetének és tulajdonságainak vizsgálatára és azoknak a különböző technológiák során történő megváltoztatására. Szervezi az anyag előállítás technológiai folyamatait, valamint biztosítja az ilyen technológiákkal előállított anyagok minőségét. Az elméleti oktatás során olyan dolgokat sajátítasz el, mint például a bevonatolási technológiák, a fémek, kerámiák, a polimerek kémiája, a fémtechnológia, a kerámiatechnológia, a könnyűfémek olvasztása, a mechanika, az öntészeti eljárások, a polimertechnológia, a szabványismeret, a szerszámtervezés, a technológiai modellezés, a tulajdonság és szerkezetvizsgálat, és megtanulod az angol és német gépészeti szaknyelvi kommunikáció alapjait. A gyakorlati képzést anyagfizikai, analitikai, mikroszkópos, polimer, mechanikai anyagvizsgáló és roncsolásmentes anyagvizsgáló laboratórium, és öntöde segíti. Ezeken felül a főiskola szoros együttműködésben van az ISD Dunaferrel. Az intézmény kedvezményekkel is támogatja az elsőéves hallgatókat, a kollégiumi férőhelyek fele az számukra van fenntartva.

A diploma megszerzése után jelentkezhetsz mesterképzésre, de a munkaerőpiacon is jó esélyekkel indulsz, elsősorban a gépipar, az elektronikai ipar, a kohászat, a vegyipar és az energiaipar területén.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom