Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 175 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 175 000 Ft

Szeretsz kísérletezni, sok jó ötleted van, amit a gyakorlatban is kipróbálnál? Tudsz csapatban dolgozni és jó vagy a reáltárgyakban? A gépészmérnök szakban nem fogsz csalódni!

A hétféléves alapképzés alatt olyan szakember válik belőled, aki alkalmas gépek és gépészeti berendezések üzemeltetésére és fenntartására, a gépipari technológiák bevezetésére és alkalmazására, a munka szervezésére és irányítására, valamint el tudja látni a műszaki fejlesztés, kutatás és tervezés feladatait.

Az előírt természettudományi és műszaki alapozó tantárgyak mellett kiemelt szerepe van a számítógéppel támogatott műszaki ábrázolási, szerkesztési, tervezési (CAD), szervezési (CIM), gyártási (CAM), méréstechnikai és minőségbiztosítási (CAQ) ismereteknek és CNC technológiáknak. A képzés részeként tanulhatsz idegen nyelveket, és magas fokú számítógépes, informatikai ismereteket is szerezhetsz. A gyakorlati oktatáshoz a helyet és a segédeszközöket olyan nagy múltú és nevű cégek biztosítják, mint például az AUDI Hungaria, a BOSCH, az OMRON Ipari Automatizálás, a SIEMENS Magyarország, vagy az SKF Svéd Golyóscsapágy Zrt. A Főiskola kedvezményekkel is támogatja az elsőéves hallgatókat, a kollégiumi férőhelyek fele az számukra van fenntartva.

A diploma megszerzése után, ha kedvet érzel rá, továbbtanulhatsz a DF, vagy más felsőoktatási intézmény mesterszakján, de ha inkább elhelyezkednél, akkor is bőven van lehetőséged a munkaerőpiacon. A gépészmérnökök iránti kereslet nagy, napjainkban növekvő tendenciát mutat. Elsősorban a gépipar, a vegyipar és az energiaipar területén van szükség szakemberekre termelőüzemek, tervezőirodák karbantartási, üzemeltetési és minőségbiztosítási feladatainak ellátására.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom