Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 180 000 Ft

Jó vagy matekból és fizikából? Érdekel a számítógépek működése, a számítógép-hálózatok, és az internet? Szívesen töltöd azzal az idődet, hogy az informatika újdonságait böngészed? Logikusan gondolkodsz, és nem tudod, hol használhatnád ki a kreativitásodat? Mi tudjuk: válaszd a Dunaújvárosi Főiskola Mérnökinformatikus képzését.

Ahhoz, hogy bekerülj a képzésbe, két, legalább középszintű érettségi tárgyat kell választanod. A matematika kötelező, a fizika és az informatika közül pedig te választhatsz.

A hét féléves képzés alatt elsajátíthatod az informatikai és információs infrastrukturális rendszerek telepítési és üzemeltetési feladatainak ellátásához szükséges mérnöki gyakorlati módszereket, szoftverfejlesztési metodikák alkalmazását, az információs rendszerek modellezését, kliens-szerver rendszerek programozását, döntéstámogató rendszerek tervezését, és még sok más olyan ismeretet, amik ahhoz segítenek hozzá, hogy egy jó, csapatban és egyénileg is dolgozni tudó szakember váljon belőled. Ezekhez az Omron ipari informatikai (irányítástechnika, robottechnika) labor, a Siemens mobil kommunikációs labor, és a SUN Microsystems Java oktató labor nyújt neked segítséget. Érdeklődésednek megfelelően öt szakirány – Gazdaságinformatikai, Rendszer és hálózati mérnök, Szoftvertechnológia, Médiainformatika, Beágyazott rendszerek- közül választhatsz.

Az elsőéves hallgatóknak különféle kedvezményekkel is segít a főiskola, például a kollégiumi férőhelyek 50%-át számukra tartják fenn.

A képzés végén olyan informatikus leszel, akinek meg sem kottyan a műszaki informatikai és információs rendszerek és szolgáltatások telepítése, üzemeltetése, valamint el tudja látni azok adat- és programrendszereinek tervezési, fejlesztési feladatait.

Ha úgy érzed, hogy továbbtanulnál a diploma után, arra is megvan a lehetőséged, a Dunaújvárosi Főiskola vagy más felsőoktatási intézmények mesterszakjain vagy szakirányú továbbképzésein. Persze a munkaerőpiacon is boldogulni fogsz, ugyanis mérnök informatikusok iránti kereslet az élet minden területén növekvő tendenciát mutat.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom