Kereskedelem és marketing

Edutus Főiskola

A szak értékelései >>
Gazdaságtudomány Edutus Főiskola

Adatok

Képzési formák: ANK, ALK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 1 980 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 178 000 Ft

Miért tanulj kereskedelem és marketinget? A nagy kereskedelemi vállalkozások térhódításának trendje folytatódik, és ezekkel a modern kereskedelmi egységekkel csak azok a vállalkozások képesek felvenni a versenyt, amelyek szintén magasan képzett embereket alkalmaznak mind a beszerzés, mind az értékesítés, mind a marketingtervezés területén. Bátran állíthatjuk tehát, hogy éppen ezért a kereskedelem és marketing szakterületen az utóbbi években egyfajta hiány, szívóhatás alakult ki.

Miért éppen az Edutusra jelentkezz? Az Edutus újonc szakja éppen arra lesz alkalmas, hogy ezt az országos és regionális hiányt pótolja, sőt az értékesítés mellett a – hazai és nemzetközi versenyképesség szempontjából kiemelten fontos – marketingismeretek elsajátítására is jó lehetőséget biztosít. A szak oktatásában való részvétellel olyan ismereteket szerez a hallgató, amelyek valamennyi vállalkozás alapfunkciói: a marketing és az értékesítés. A szakon végzett hallgatók felvevő piaca ezért a teljes vállalkozói kör, amely minden gazdasági ágazatot és minden vállalkozási szektort érint. Elhelyezkedési lehetőségek adódnak mind a nagy, mind a kisvállalati szektorban, mind az iparban, a mezőgazdaságban, a kereskedelemben és a lakossági, üzleti és egyéb szolgáltatások széles területén.

Hogyan is lesz az Edutuson belőled egy kiváló szakember? Úgy, hogy az itt eltöltött 6+1 féléved alatt belekóstolsz a közgazdaságtani, módszertani és üzleti alapozó ismeretekbe és a társadalomtudományi alapismeretekbe. Ezeken túl a szakmai törzsanyag részeként megismerkedhetsz a vállalatirányítás, kereskedelem gazdaságtana, marketing menedzsment, szervezeti magatartás, vállalati pénzügyek, marketingkutatás, külkereskedelmi technikák, marketingkommunikáció, logisztika, média gazdaságtan izgalmas világával. Ha pedig többre vágysz, és még jobban elmerülnél az ismeretszerzésben, az alapszakon választhatsz az e-kereskedelem, marketingkommunikáció vagy az üzleti szakfordító és tolmács (angol/német) szakirány közül.

Ha pedig még mélyebbre ásnál, az alapszak elvégzése után marketing mesterszakon is folytathatod tanulmányaidat az Edutus Főiskolán. Ha érdekel a kereskedelem világa, biztos lehetsz benne, hogy az Edutuson minden kérdésedre a legjobb választ fogod kapni.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom