Mechatronikai mérnöki

Edutus Főiskola

A szak értékelései >>
Műszaki Edutus Főiskola

Adatok

Képzési formák: ANK, ALK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 178 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 158 000 Ft

Az Edutus mechatronikai mérnöki alapképzési szak egy vadonatúj alapképzési szak, éppen ezért, a főiskola nagyon fontosnak tartja, hogy az előre belátható műszaki fejlődést is figyelembe véve kínálja neked a legjobb és legmodernebb képzést.

Induljunk ki abból, hogy milyen folyamatok játszódnak le a műszaki fejlődésben, és próbáljuk megbecsülni, hogy 3–5 év múlva, amikor a most az Edutusra beiratkozott hallgató, mint végzett mérnök hagyja el a főiskolát, milyen kihívásokkal találja magát szemben. Kezdetben a gépek intelligenciáját pusztán bütykökkel, ütközőkkel, emelőkarokkal meg lehetett oldani, azonban a’80-as, ’90-es években minden felgyorsult, az eddigiekhez képest sokkal hatékonyabb, gépek jelentek meg, amelyeket már nem lehet mechanikai, elektronikus vagy informatikai egységekre szétszedni, csakis a 3 egységes egészeként lehet rájuk tekinteni. Az ilyen eszközökkel, berendezésekkel foglalkozik a mechatronika. A mechatronikai mérnököknek pedig az egyik fő tevékenységük, hogy ilyen integrált, mesterséges intelligenciával rendelkező rendszereket üzemeltessenek, illetve ha tovább tanulnak, akkor az elért mester szintű végzettséggel mechatronikai rendszereket tervezzenek is.

De hogyan is juthatsz el idáig? A mechatronika tudományterületének meghatározására a legelfogadottabb definíció így hangzik: a gépészet, az elektronika és az informatika egymás hatását erősítő integrációja a gyártmányok és folyamatok tervezésében és gyártásában. A szakon oktatott főbb témakörök a következők: természettudományos ismeretek, gazdasági és humán ismeretek, gépészmérnöki ismeretek, elektrotechnikai és elektronikai ismeretek, szenzor és aktuátortechnika, informatika és a szakirány keretében a lézertechnológia. A szakot 7 félév alatt, nappali vagy levelezős formában végezheted el.

Merre tovább a diplomáddal? Ne aggódj! Tekintettel arra, hogy a jövő a mechatronikai rendszereké, akár az automatákra, a robotokra, a járművekre, a gépgyártásra, a háztartási gépekre gondolhatunk, a végzés utáni elhelyezkedés nem lehet kétséges. Az ipar várja a mechatronikai mérnököket, mert a mechatronikai berendezések fejlődése csak most kezdődik. Olyan területeken is megjelenik a mechatronika, mint az energetika (megújuló források), a mezőgazdaság, az orvostudomány, a vegyipar, az élelmiszeripar és a ma még szinte beláthatatlan területek.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom