Adatok

Képzési formák: ANK, ALK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 178 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 158 000 Ft

Vonzanak a műszaki tudományok? Érdekel a létesítménygazdálkodás? Szeretnél jó projektmenedzser lenni? Érdekelnek az EU-s projektek? Ha igen, akkor az országban egyedülálló műszaki menedzser képzésén a helyed, az Edutus Főiskolán!

Kik is azok a műszaki menedzserek? Olyan szakemberek, akiknek elsődleges feladatuk, hogy a hagyományos mérnöki, műszaki tervező- és innovációs tevékenységek eredményeit piackomfortossá és versenyképessé tegyék és közreműködjenek a vállalkozások, vállalatok alapításában, működtetésében, irányításában, projektek kidolgozásában, megvalósításában. A menedzseri és a vállalkozói életpálya iránt egyre növekvő érdeklődés és igény is van, mind a környezetünk, mind az ország iparában. Tehát ha ezt a képzést választod, biztosan nagy előnnyel tudsz majd elhelyezkedni a diploma megszerzése után! Ráadásul elvégezheted a képzést kiegészítő CISCO számítástechnikai modulokat, melynek zárásaként nemzetközileg elismert ipari minősítő vizsgát tehetsz!

Miért az Edutus? A Főiskola a nemzetgazdaság és a régió szakemberigényéből és a szakemberekkel szemben támasztott követelményekből kiindulva határozta el képzése korszerűsítésének egyik igen jelentős irányaként a 7 féléves műszaki menedzser szak elindítását. Az Edutus Főiskola specialitása, hogy a képzés műszaki tudományterületű része a legkorszerűbb mechatronikai alapismeretekre épül. Kiemelten fontos továbbá a projektmenedzseri és az EU-s projektekkel kapcsolatos ismeretek, illetve a létesítménygazdálkodás menedzseri ismereteinek elsajátítása, amelyek szakirányként tanulhatók, s újszerűséget jelentek más intézményekben folyó hasonló képzésekkel történő összehasonlításban. Ezért joggal állíthatjuk, hogy a műszaki menedzser szak indítása a fenti struktúrával az országban egyedülálló és éppen ezért hiánypótló is. Az 50 fő feletti foglalkoztatott létszámmal rendelkező mintegy 8 ezer közép- és nagyvállalat álláshirdetéseinek nagy része arról tanúskodik, hogy ezen a területen munkaerőhiány van.

Ez a képzés stratégiájában, szemléletében, struktúrájában, tartalmában és módszereiben lényegesen eltér az általános menedzser- és mérnökképzéstől egyaránt. Olyan több tudományterületet is érintő képzésről van szó, melynek keretében a hallgatók alapos természet- és műszaki tudományi ismeretekkel egyidejűleg sajátítják el a mérnöki-műszaki feladatok realizálásához szükséges gazdasági és menedzsment ismereteket.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom