Nemzetközi gazdálkodás

Edutus Főiskola

A szak értékelései >>
Műszaki Edutus Főiskola

Adatok

Képzési formák: ANK, ALK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 198 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 178 000 Ft

Mikor neked való az Edutus Nemzetközi gazdálkodás alapszakja? Ha érdeklődsz a nemzetközi gazdasági folyamatok összefüggésrendszere iránt. Ha szeretnéd megismerni a vállalatok működését szabályozó nemzetközi intézményrendszer működését (EU, WTO). Ha át kívánod látni a nemzetközi nagyvállalatok működési környezetét. Ha tudni akarod, hogy a magyar kisvállalkozások milyen feltételek mellett lehetnek eredményesek az EU egységes piacán Gyere és tanulj meg mindent az Edutuson!

Mi is a szak célja? A Nemzetközi gazdálkodás szak célja, hogy olyan, idegen nyelveken tárgyalóképes vállalati szakemberré válj, aki ismeri a nemzetközi üzleti élet globális, Európai Gazdasági Térség- és szűkebb, magyar piaci környezetét, a nemzetközi vállalatok működését, kis- és középvállalatok nemzetközi üzleteinek lebonyolítását. Felkészültséged alapján képes leszel a vállalkozói szférában olyan területen tevékenykedni, melynek nemzetközi dimenziója van. Az alapszak a nemzetközi gazdálkodás szakismeretire építve olyan képességek fejlesztését is célul tűzi ki, melyek birtokában képes leszel a nemzetközi piacok elemzésére, nemzetközi tárgyalások előkészítésére, interkulturális környezetben dolgozni, feladataidat önállóan és csoportban végezni, munkádért felelősséget vállalni, új feladatokat kezdeményezni, valamint tapasztalataid alapján különböző szinten menedzsment feladatokat is ellátni.

Miért az Edutuson tanulj? Mert az Edutus Főiskola Nemzetközi gazdálkodás szakja képzési programjában tudatosan nem a nemzetközi diplomáciára és politikára helyezi a hangsúlyt. Itt a hazai és a Magyarországon működő nemzetközi vállalatok számára képeznek profi szakembereket. Így a képzés során az újszerű, magas minőségű szakmai ismeretek átadása, a gyakorlat-orientáció, a szakmai nyelvek magas szintű elsajátítása és az informatikai kompetenciák fejlesztése áll a középpontban. Emellett a szak képzési programjában különösen fontos helyet kapnak olyan kifejezetten a szakmai gyakorlati munkához kapcsolódó tárgyak, mint a külkereskedelem technikája vagy a vámjog és vámtarifa ismeretek. Ilyen és ehhez hasonló ismeretek különösen fontosak a nemzetközi környezetben működő vállalkozások számára.

Többre vágysz? Az Edutus alapszakján tovább bővítheted szakmai, kommunikációs képességeiket az EU Kereskedelem szakirányon angol nyelven, a Regionális fejlesztés szakirányon magyarul, vagy az Üzleti szakfordító és tolmács szakirányon pedig angol vagy német nyelven.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom