Turizmus-vendéglátás

Edutus Főiskola

A szak értékelései >>
Gazdaságtudomány Edutus Főiskola

Adatok

Képzési formák: ANK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 198 000 Ft

Szeretnél a turizmus-vendéglátás ágazatában dolgozni, és ehhez a legkorszerűbb közgazdasági ismeretekkel szeretnéd felvértezni magad? A fővárosban szeretnél tanulni egy összetartó közösség tagjaként? Az Edutus Turizmus-vendéglátás alapképzése tárt karokkal vár!

A képzésed célja, hogy elsajátítsd azokat a közgazdaság-tudományi, társadalomelméleti, alkalmazott módszertani ismereteket, és szakirányú tudásanyagot, amely lehetővé teszi, hogy a turizmus-vendéglátás területén irányítási és szervezési feladatokat láss el. Mindehhez sokrétű ismeretanyagot sajátítasz el: a turisztika és a kapcsolódó ágazatok (például szállásadás, vendéglátás, rendezvényszervezés és utazásszervezés), vállalkozások (szálláshelyek, vendéglátóhelyek, szabadidős létesítmények) működési elveit. Továbbá megismered a turisták által igénybe vehető szolgáltatások rendszerét, a vállalkozások működését befolyásoló földrajzi, kulturális, természeti és jogi vonatkozásokat, illetve a turisztikai vállalatok egyes működési területeinek (mint például marketing, pénzügy, finanszírozás, emberi erőforrás, menedzsment, kontrolling) sajátosságait, módszereit. Az Edutus a turisztikai termékmenedzsment és a szálloda menedzsment szakirányokat kínálja további specializálódásra – dönts ízlésed szerint! Előbbi felkészít a turisztikai termékek és térségek egységes, komplex szemléletű kezelésére, marketingjére, míg utóbbi célja, hogy mind a hazai, mind pedig a nemzetközi szállodaipar vállalkozásainál korszerűen láthasd el az üzemeltetés, fejlesztés és a szakma egyéb fejlődő területeit érintő feladatokat. Az EDUTUS gyakorlatorientált képzést kínál, széles vállalati kapcsolatrendszerének köszönhetően igazán nívós cégek biztosítják számodra a szakmai gyakorlat elvégzésének lehetőségét.

Az alapdiplomával a kezedben dönthetsz a továbbtanulás (gazdálkodási mesterszakok vagy felsőfokú szakképzések) vagy a munkába állás mellett. A leggyakrabban betöltött munkakörök közé tartoznak a szállodai vagy vendéglői üzletvezető, de az ágazatot koordináló minisztériumi szervek is számíthatnak a munkádra.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom