Adatok

Képzési formák: ONA, ONK
Képzési idő (félév) 10
Nappali önköltség (félév) 300 000 Ft

Az Egri Hittudományi Főiskola diákjaként nem csak ezzel az egy intézménnyel kerülsz kapcsolatba, mert bár itt megkapod a szükséges szakmai ismereteket, a tanári modul felelőse az Eszterházy Károly Főiskola. A két intézmény együtt, közös munkával segíti elő, hogy tudásod hatalmas legyen, nem számít, hogy nappali vagy levelező tagozaton vagy, ahogy az sem, hogy állami ösztöndíjas vagy önköltséges formában végzed el az egyetemet.

A képzés ideje 8 félév, melyet egy két féléves összefüggő tanítási gyakorlat követ. Levelező tagozaton ez a tanári képesítés tanegységein felül félévente 4 hétvégi konzultációt jelent. Ezalatt az idő alatt főiskolai szinten tanulhatsz teológiát, és tudományos igényességgel ismerheted meg a Katolikus Egyház tanításait. Ezek az ismeretek nem csupán a hit elmélyítését szolgálják, hiszen az Eszterházy Károly Főiskola által biztosított pedagógiai képzés által igazi hittanárrá válhatsz. Szeretnél az egyház életében tanítói, nevelői, karitatív vagy liturgikus szolgálatot vállalni? Semmi akadálya, hiszen itt szert tehetsz a megfelelő képességekre. Reméljük, hogy katolikus hittanár-nevelőtanárként gyarapítani fogod a keresztény értelmiségek táborát is.

Jelentkezz, ha: vallásodat gyakorló katolikus vagy; érdekelnek a hittel és vallással kapcsolatos kérdések; szeretnéd hitedet tudományos igényességgel megismerni; szeretnél hitoktató lenni iskolában vagy más formában; szeretnél nevelői, karitatív és liturgikus munkát végezni a katolikus egyházban; a keresztény értelmiségek közé szeretnél tartozni.

Felmerült benned a kérdés, vajon hol tudsz majd elhelyezkedni? Csak nyugalom, a katolikus egyházban a hitoktatást jelenleg nagyrészt világi oktatók végzik. Egyre több olyan hittanárra van szükség, akik egyházi iskolákban vagy plébániai megbízás alapján tanítanak hittant. Továbbá ne feledd, a diploma hivatalos elnevezése: „hittanár-nevelőtanár”, ezáltal nemcsak egyházi, hanem állami intézményekben, iskolákban, kollégiumokban önmagában is nevelői állás betöltésére jogosít fel!

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom