Katekéta-lelkipásztori munkatárs

Esztergomi Hittudományi Főiskola

A szak értékelései >>
Hittudomány Esztergomi Hittudományi Főiskola

Adatok

Képzési formák: ANA, ALK
Képzési idő (félév) 6
Levelező önköltség (félév) 45 000 Ft

Szeretnél egy katolikus közösség életében aktív szerepet játszani egy lelkipásztor irányítása alatt? Széleskörű teológiai ismereteket szereznél, de a közösségépítés gyakorlatias megközelítéseit is megismernéd? Az Esztergomi Hittudomány Főiskola katekéta-lelkipásztori munkatárs levelező alapképzésében ezekhez a célokhoz kapsz szakmai segítséget.

Az alapszak célja, hogy felkészült, nyelvtudással rendelkező katekétákat, illetve lelkipásztori munkatársakat közvetítsen a katolikus közösségekhez, akik megfelelő irányítással alkalmasak az egyház igehirdetési és pasztorális alaptevékenységének ellátására a hatályos egyházi törvényeknek és előírásoknak megfelelő munkakörökben és kompetenciákkal. A műveltségi, vallási és lélektani alapismeretek (filozófia, lélektani alapismeretek) kiegészülnek a szakmai törzsanyag tárgyaival (bibliai, egyháztörténeti alapok, hit- és erkölcstani alapismeretek, a hit átadásához és közösségi megéléséhez szükséges alapismeretek). Két szakirány közül is választhatsz. A katekéta szakiránynak gyermek-, ifjúsági és felnőtt-katekézis, evangelizáció alkotják a gerincét, illetve a lelkipásztori munkatárs szakirány bevezet a közösségvezetés, bizonyos liturgikus cselekmények vezetése-végzése és a karitatív-kulturális tevékenységek lebonyolításába. A képzésben kötelező szakmai gyakorlatot végezni, az intézményen (ESZHF) kívül, például plébániákon, közösségekben, megfelelő felkészítéssel és felügyelettel.

Frissdiplomásként megcélozhatod a hitoktatói mesterképzéseket, ha tovább tanulnál. Ha azonban inkább a megszerzett diplomának megfelelő szakmában dolgoznál, a tipikus munkahelyet számodra az egyes katolikus közösségek jelentik.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom