Adatok

Képzési formák: ONA, ONK
Képzési idő (félév) 12
Nappali önköltség (félév) 95 000 Ft

Szeretnél a hagyományos érseki székhelyen, Esztergomban katolikus teológiai képzésben részesülni? Érdekelnek a katolikus egyház dogmái, története, beleső felépítése? Az Esztergomi Hittudományi Főiskola teológiai alapszakán megteheted az első lépéseket a katolicizmus tudományos megismerése felé.

Az osztatlan mesterképzés öt évig tart. Az ESZHF alacsony keretszámai (a szakon maximum 30 hallgató tanul egy évfolyamban) biztosítják a személyre szabott tudásközvetítést. A teológia megismeréséhez mindenekelőtt a Biblia és az egyházatyák magyarázó műveinek megismerésén keresztül vezet az út, de természetesen a modern teológiai áramlatok eredményei is fontos részét képezik a tananyagnak. Ezeknek a szövegeknek a minél pontosabb értelmezése érdekében a latin és a héber nyelvvel is meg kell ismerkedned, ezt a főiskola természetesen lehetővé teszi. Ha az ESZHF képzésének hallgatójává válsz, egyben életformát is választasz. Elsősorban akkor érdemes teológiát tanulnod, ha hitéleti területen (hitoktatásban, lelkipásztorkodásban, más egyházi munkakörökben) szeretnél dolgozni. Ez a pálya nagyon kreatív, nagy presztízsre tehetsz szert. Mindezzel persze sok felelősség jár, ugyanakkor sok szépséget és élményt tartogat annak, aki végzi. Érdemes figyelembe venni ugyanakkor, hogy a diplomával végezhető munka a hétköznapokban küzdelmes, mint minden emberekkel foglalkozó pálya. Éppen ezért – a tapasztalatok alapján - hosszú távon csak valódi hivatástudattal lehet csinálni.

A leggyakoribb esetben a végzett hallgatók a lelkipásztori pályát választják, de nem ritka az sem, hogy olyan civil hivatást választanak, ami valamilyen módon embertársaink segítésével foglalkozik.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom