Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 8
Nappali önköltség (félév) 210 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 210 000 Ft

Nyitott vagy a mérnöki gondolkodásmódra? Fogékony vagy az új, jobb, hatékonyabb megoldásokra? Vannak ötleteid és azokat képes vagy megvalósítani? Ha elég kitartó vagy, kreatív, és hajlandó vagy megküzdeni a sikerért, az építőmérnök szakot neked találták ki!

Az Eötvös József Főiskolán illetve jogelődjein több mint ötven éve képeznek mérnököket. A főiskolán kiemelt szerepet kap az Európai Unióban is prioritást élvező ökológiai szemléletű építőmérnök oktatás. A képzés végére olyan felkészült, jó nyelvtudással rendelkező szakember leszel, aki alkalmas építési, fenntartási és üzemeltetési, vállalkozási és szakhatósági feladatok ellátására, tervezési és egyszerűbb fejlesztési feladatok önálló megoldására, közreműködik a bonyolultabb tervezési munkákban.

Az alapszakon két szakirány közül választhatsz. A területi vízgazdálkodással foglalkozó szakirány nagyrészt a klasszikus vízépítést tartalmazó tudásanyagot tartalmazza. Ezen belül részletesen foglakozhatsz a vízrendezéssel (domb- és síkvidéki), a mezőgazdasági vízhasznosítással (öntözés és halastavak műszaki létesítményei), a tározással, az ármentesítéssel (az árvizek megelőzése), az árvízvédelemmel, a folyószabályozással, a vízgyűjtők fejlesztésével, a vízzel való gazdálkodással. A képzés fontos részét képezik a terepgyakorlatok, ahol megismerheted és begyakorolhatod a geodéziai, hidrometriai mérési módszereket.

A vízellátás-csatornázás szakirányon megismerkedhetsz a települések, az ipari létesítmények vízellátásának, a vizek elvezetésének, kezelésének, hasznosításának eszközrendszerével és folyamataival. Megtanulod a vízigénnyel, vízminőséggel kapcsolatos fogalmakat, követelményeket, műszeres mérési módszereket. Megismered a vízszerzés módjait, műszaki létesítmények kialakítását, építését, működtetését, a víztisztítás folyamatait, a vízkezelés berendezéseinek üzemét és működtetését. Meg tudod majd határozni a csapadék és szennyvizek mennyiségi és minőségi jellemzőit, és üzemeltetsz szennyvízkezelő gépészeti berendezéseket. Ha kedvet érzel hozzá, lehetőséged van a folyó kutatási és szerződéses munkákban, a tudományos diákköri és a szakkollégiumi munkában részt venni.

Az alapképzés sikeres befejezése után vállalhatsz munkát az államigazgatás területi szervezeteinél, de a vállalkozási szférában is könnyedén elhelyezkedhetsz.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom