Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 165 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 165 000 Ft

Szeretnél olyan diplomát szerezni, amely akár három szakma ismereteivel vértez fel? Érdekel, miként tartható karban az emberek tudása, és hogyan ösztönözhetők fejlődésre? Az Eszterházy Károly Főiskola andragógia alapszakán a tantervben szerepelteti mind a művelődési és felnőttképzési menedzser, a művelődésszervező és a személyügyi szervező néven indult korábbi szakok által lefedett legfontosabb területeket.

A szak célja, hogy olyan felnőttképzési szakemberré válj, aki képes a közművelődés, a közgyűjtemények területén, településeken, intézményekben, szervezetekben és közösségekben, a felnőttképzés különböző színterein, közvetlen tervező, szervező, értékelő, irányító, illetve animátori, tanácsadói munkakörök ellátására, a humánerőforrás-gazdálkodással kapcsolatos feladatok végzésére. Ugye, milyen sokszínűen hangzik?

A negyedik félévtől kétféle szakirány közül választhatsz (egyet kötelező, de akár mindkettőt is elvégezheted). A művelődésszervező szakirány kulturális és közösségszervező feladatok ellátására készít fel. A kulturális intézményrendszer működésének ismeretében településeken, kistérségekben kulturális és közösségfejlesztő projekteket tudsz tervezni, megszervezni, lebonyolítani. Tehát segítheted a kulturális, művészi és tudományos értékek közvetítését, megteremtve számukra a szükséges szervezeti hátteret.

A felnőttképzési szervező szakirányon a felnőttoktatásra koncentrálhatsz. Így megismerkedsz a felnőttoktatás intézményi és gazdasági hátterét érintő tényezőkkel. Elvégzése után foglalkozhatsz például felnőttoktatási programok tervezésével, azok akkreditációra történő előkészítésével, szervezésével, lebonyolításával, és persze az eredmények értékelésével, valamint a kész felnőttoktatási programok marketingjének irányításával. Emellett felkészülsz intézmények és települések felnőttoktatási igényeinek feltárására is.

Az alapszak elvégzése után munkába állhatsz, de folytathatod is tanulmányaidat különböző mesterképzésekben (például andragógus, emberi erőforrás fejlesztő vagy kulturális mediátor). Ezt követően pedig akár a doktori képzésen is részt vehetsz!

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom