Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 158 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 133 000 Ft

Már jól beszéled az angol nyelvet, de a mélyebb kulturális összefüggéseibe is szeretnél belelátni? Szívesen népszerűsítenéd későbbi munkád során az angolszász civilizáció termékeit? Az Eszterházy Károly Főiskola anglisztika szakán motivált tanároktól, családias környezetben sajátíthatod el az angol nyelvhez kapcsolódó nyelvészeti és kulturális ismereteket.

Az anglisztika szak tulajdonképpen angolszász kultúra hagyományaival és fejlődésével ismertet meg téged. Az EKF két szakirányt hirdet meg, az angolt, illetve az amerikanisztikát, amely a világpolitikában különösen meghatározó Amerikai Egyesült Államokra fókuszál. Ez a szakirány az ország története, kultúrája és saját angol nyelvészeti hagyománya mellett szintén foglalkozik társadalomtudományos kérdésekkel is. Ezeken felül választhatod az európai uniós angol szaknyelvi specializációt is. A szakot meghirdető tanszéken élénk tudományos kutatómunka folyik, ennek bizonyítéka például az EKF hallgatóinak gyakori részvétele az OTDK-n, illetve az Eger Journal of English Studies folyóirat, mely a tanszék gondozásában jelenik meg. Számíthatsz a kommunikációs kompetenciáid intenzív fejlesztésére, melyek akár megalapozhatnak későbbi külföldi tanulmányokat is, egy választott területen.

Az alapképzésben megszerzett ismereteket számos területen közvetlenül kamatoztathatod: önkormányzati, tömegkommunikációs és idegenforgalmi területen, esetleg a kulturális életben, szervezőként vagy nyelvi közvetítőként. Persze dönthetsz tanulmányaid folytatása mellett is, ebben az esetben az ország bármely anglisztikai vagy amerikanisztikai mesterképzésébe bekapcsolódhatsz, ahogy a tanárképzésbe is.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom