Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 175 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 175 000 Ft

Érdekel a biológia? El tudod képzelni magad biológusként? Akkor tanulj az Eszterházy Károly Főiskolán, és tégy meg mindent céljaid elérése érdekében!

Az EKF biológia alapképzési szakán több specializáció közül is választhatsz, hogy a hozzád leginkább illő témakörre összpontosíthass! Biológia, biológus és laboratóriumi operátor szakirányok közül válogathatsz, hogy a szakot valóban a saját érdeklődési körödhöz igazíthasd!

Az EKF célja, hogy olyan biológust faragjon belőled, aki természettudományos, matematikai, kémiai, fizikai és informatikai alapismereteik birtokában képes a biológia legfontosabb összefüggéseinek elemzésére, új biológiai ismeretek megszerzésére. Megismerheted a tudományterületen belüli a legfontosabb kutatási módszereket, gyakorlati és laboratóriumi ismereteid alapján alkalmas leszel biológiai feladatok megtervezésére, megoldására és értékelésére.

Te is képes lehetsz a biológia legfontosabb összefüggéseinek elemzésére, az alapelvek gyakorlati alkalmazására; a kutatás legalapvetőbb módszereinek a rutinszerű alkalmazására; laboratóriumi és terepi feladatok megoldására, laboratóriumi technikák, műszerek használatára, számítógépes adatfeldolgozásra. Ugye milyen jól hangzik?

De hol is tud elhelyezkedni egy diplomás biológus? Az ország egész területén, de kifejezetten az északi régióban. Az egyre szaporodó környezetvédelmi, egészségügyi, vízvédelmi, élelmiszeripari, élelmiszerbiztonsági, gyógyszeripari, mezőgazdasági laboratóriumok igénylik a gyakorlati szakembereket. A képzés jellege folytán, diplomáddal a kezedben önálló asszisztensi feladatokat kaphatsz az elméleti és alkalmazott kutatásokat végző laborokban és intézményekben egyaránt.

Ha szereted a biológiát, a természet megfigyelését és kutatását, valamint úgy érzed, érdeklődve figyelnéd a természetet a szabadban illetve laboratóriumi körülmények között, akkor te vagy az ideális jelentkező!

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom