Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 275 000 Ft

Ki is az ideális jelentkező az Eszterházy Károly Főiskola Elektronikus ábrázolás alapszakjára? Ne aggódj, sokféle adottsággal lehet eredményesen jelentkezni a szakra. Nélkülözhetetlen a jó vizuális adottság és a terület kérdéseit feldolgozni tudó intelligencia, amelynek része az önálló tanítani tudás is. Elkel az olyan jellegű művészi tehetség, amely nyitott a művészet és a kommunikáció új távlataira, és amelyhez társul az a kritikai érzék, ami alapján meg tudod különböztetni az értékeset az értéktelentől ezen a folyamatosan alakulóban levő szakterületen. Beleillesz a képbe? Akkor irány az EKF!

Mi is a képzés célja az EKF-en? A nehéz és igényes szakma minden eleme „szép” és a vonzereje igen nagy. A sokrétűség és a terület szüntelen változása, gazdagodása minden időszakban izgalmas kihívásokat jelent. A képzés célja, hogy a változékony szakterületen minden eszközzel (szakértői, alkotói) a fenyegető ellaposodás ellen küzdjön az, aki ezt hivatásul választotta. Ezért kívánatos, hogy minden EKF-es végzős hallgató érett szemléletű, jó szakember legyen, aki az elektronikus ábrázolás területén megfelelő elméleti és gyakorlati tájékozottsággal rendelkezik.

Milyen tantárgycsoportok fognak segíteni téged a 6 féléves utadon? Először is a bölcsészettudományi modulok, majd a szakmai értelmiségi modul. Ezek mellett a művészettörténeti tantárgyi modul, a rajzolás-festés-mintázás tantárgyi modul, végül a vizuális kommunikáció modul. Tanári mesterképzési szak választása esetén a tanári felkészítéshez szükséges a pedagógiai-pszichológiai modult is elvégzed.

Többre vágysz? Gondolod, hogy van olyan terület, ahol szívesen fejest ugranál a mélyvízbe? Akkor válaszd az alapképzésen a webdesign szakirányt, a képanimátor szakirányt vagy az elektrográfia szakirányt, ízlésed szerint.

Tudásodat élesben is megmutatnád? A képzés ideje alatt két hetes művésztelepi gyakorlaton és egy hét időtartamban szakmai tanulmányúton szükséges részt venni.

Merre tovább diplomáddal a zsebedben? Az eddig hiányszakmának számító képzettség birtokában számtalan területen el tudsz majd helyezkedni: szakkörök, szabadidős tevékenységek, művészetterápia szervezőként önkormányzatoknál, társadalmi és civil szervezeteknél. Vagy mást szeretnél? Reklám, kereskedelmi kommunikáció, gazdaság, vállalkozás, kiadói tevékenység, média, internet, politikai kommunikáció, szellemi szabadfoglalkozású vizuális szakember, kritikus, művész, számtalan lehetőség, mind-mind csak rád vár!

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom