Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 275 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 275 000 Ft

„A zene mindenkié.” Kodály Zoltán hitvallását szeretnéd te is követni a munkád során? Minél több fiatalhoz és időshöz közel vinnéd a magyar és az európai zenei és táncos hagyományt? Jó énekes adottságaid vannak, esetleg hangszereken is játszol? Az Eszterházy Károly Főiskola ének-zene alapszakán megszerezheted mindazt az elméleti tudást, amelynek segítségével a zene szépségeit megismertetheted másokkal.

A képzés célja a zeneelméleti és zeneirodalmi ismeretek elmélyítése, valamint kellő tudást megszerezni a magyar, illetve európai országok zenei életével, s a kulturális-művészeti intézményrendszerrel kapcsolatban. Az elméleti tudás megismerése mellett nagy hangsúlyt fektetnek a gyakorlati tudás megszerzésére is. Aki hangszeren játszik, megfelelő zenei előképzettséggel rendelkezik, naponta szeret zenével foglalkozni, kórusban énekelni és zenekarban játszani, annak itt a helye. Ha kulturális intézmények, médiumok zenei szakembereként, zenei könyvtárban, médiatárban szeretnél dolgozni, vagy egyházi és amatőrkórusok irányításában részt venni, ne habozz jelentkezni! Specializációs lehetőségek is rendelkezésedre állnak: karvezetés, zenei informatikus, egyházzene és zenei könyvtáros megjelöléssel indulnak szakirányok.

Az ének-zene szakon végzett hallgatóként alkalmas leszel zenei szervezési és szerkesztési feladatok megoldására, zenei együttesek, művelődési intézmények segítésére, a hangversenyélet szervezésében szakreferensként, szervezőként vagy tanácsadóként való közreműködésre. Elhelyezkedhetsz kulturális és egyházi intézményekben, médiában, zenei együttesekben és a közoktatásban egyaránt. De tovább is tanulhatsz a későbbiekben ének-zene tanár mesterszakon, s ezt követően akár doktori fokozatot is lehet szerezni.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom