Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 175 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 195 000 Ft

Érdekel a földrajz? Az országok sokszínűsége, Földünk természeti adottságai mindig is vonzottak? Akkor érdemes elgondolkodnod a földrajz szak választásán! Az Eszterházy Károly Főiskola hat félév alatt belőled is diplomás geográfust farag!

A képzésen több specializáció közül is válogathatsz, hogy valóban a hozzád leginkább illő területre koncentrálhass! A megújuló energiaforrások, a település- és területfejlesztési, és a térségfejlesztési specializáció biztosítja számodra, hogy személyre szóló tudás birtokába juss az EKF-en.

A főiskolán olyan geográfus válhat belőled, aki a korszerű természettudományos szemléletmódja, valamint idegen nyelvtudása birtokában képes a szakterületén önálló ismeretszerzésre. Elsajátíthatod a természeti, társadalmi-gazdasági és települési környezet megértéséhez szükséges elméleti és módszertani alapokat, ismereteket szerezhetsz a környezet működéséről, a természeti és társadalmi-gazdasági környezetről.

Vonz a nagyvilág? Nem akarsz megállni az alapképzési, sőt a mesterképzési diplománál sem? Akkor van egy jó hírünk!

Az EKF képzésének keretei között majd ezek után három éves doktori (PhD) programon is folytathatod tanulmányaidat.

A szakma szépségei közé tartozik, hogy a geográfia sikerélményt nyújt művelőinek, a térségfejlesztéssel karöltve ez a siker kiterjed a szűkebb és tágabb környezetünkre, látható és érezhető fejlődést, jólétet generálva. Az EKF geográfusai megtanulják felelősen és fenntartható módon hasznosítani saját és környezetük erőforrásait önmaguk és közösségük javára. Légy hát te is egy közülük!

De mi is a feladata egy geográfusnak? Többek között a földrajzi szakirodalom feldolgozása, kritikai értékelése, a Földön lejátszódó természeti és társadalmi folyamatok sajátosságainak és kölcsönhatásainak felismerése, földrajzi, térbeli adatok elemzése, modellezése, az eredmények értékelése. Ezen kívül számtalan más probléma megoldására is képes leszel, ha az EKF földrajz szakát választod!

Ha szeretnél összefüggéseiben megismerkedni világunk állandóan és egyre gyorsabban változó természeti és társadalmi környezetével, szívesen járod a természetet, szeretsz utazni, idegen tájakat, országokat, embereket megismerni, akkor te vagy az ideális jelentkező!

 

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom