Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 195 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 133 000 Ft

Milyen egy ideális jelentkező az Eszterházy Károly Főiskola gazdaságinformatikus képzésére? Aki szívesen tölti idejét a számítástechnika és az informatika legújabb eredményeinek megismerésével és szeret programozni. Érdekli a gazdaság világa a vállalkozások szintjén és tágabb összefüggésekben, és képes hatékonyan kommunikálni és társaival valamely közös célért együtt dolgozni. Talpraesettség, jó szervezőkészség jellemzi, képes folyamatok menedzselésére és döntéseit körültekintően, megalapozottan és gyorsan hozza meg. Magadra ismersz? Akkor irány az EKF!

Mi is a képzés célja az EKF-en? Természetesen olyan informatikai szakemberek képzése 6+1 félév alatt, akik mély gazdasági ismeretekkel rendelkeznek, és így képesek megteremteni a kommunikációs hidat a programozók és gazdasági szereplők között, átlátják a gazdálkodó szervezetek működését és folyamatait, képesek vállalatirányítási, ügyfél nyilvántartási és egyéb vállalati információs rendszereket fejleszteni, bevezetni, tesztelni és működtetni. További cél, hogy a hallgatók kellő mélységű elméleti ismerettel rendelkeznek a képzés mester szinten történő folytatásához.

Milyen tantárgycsoportok segítségével válhatsz majd igazi profivá az EKF-en? Az alapozó gazdasági modulon kívül a szoftvertechnológiai modul (bevezetés a számítógépi grafikába, magasszintű programozási nyelvek, adatszerkezetek és algoritmusok), a rendszertechnikai modul (számítógép architektúrák, operációs rendszerek, hálózati architektúrák és protokollok), és végül az információs rendszerek modul (adatbázis rendszerek, vállalati információs rendszerek, dinamikus web programozás, minőségmenedzsment, programozási technológiák, projektmenedzsment, stratégiai és üzleti tervezés, értékteremtő folyamatok menedzsmentje, információ technológia) segítségével rengeteget fejlődsz majd.

Tovább is mélyítenéd szaktudásod? Az EKF hallgatójaként a diploma megszerzése után te is magyarországi, vagy akár külföldi egyetemeken mester (MSc) képzésben, illetve ezek után három éves doktori (PhD) programon merülhetsz el még jobban a gazdaságinformatika világában.

Inkább munkába állnál az alapképzés után? Ne aggódj! A gazdasági élet különböző területein az informatika használata egyre szélesebb körű. Ennek megfelelően egyre nagyobb igény mutatkozik továbbra is a felsőfokú informatikai végzettségű szakemberek foglalkoztatására. Hatványozottan igaz ez a speciális gazdasági tudással rendelkező szakemberekre. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az informatikusok szaktudásukat egész Európában tudják hasznosítani, a piac minden területén.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom