Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 158 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 133 000 Ft

Szereted, hogy a német nyelv világnyelvként is megtartotta választékosságát? Goethe-t és Schillert nem csak a kötelező irodalom keretein belül olvasod? Ha a germanisztika alapszak, német szakirány keretében elmerülsz a német nyelv és kultúra mélységeiben, könnyedén válhatsz számos különböző terület szakértőjévé, minden csak az érdeklődési körödön múlik: kutatás, fordítás vagy a kulturális kapcsolatok ápolása. Az Eszterházy Károly Főiskola oktatói szinte kivétel nélkül tudományos fokozattal rendelkeznek, ugye Te is szeretnél tőlük tanulni?

A germanisztika szak átfogó tudást nyújt mindarról, amit a német kultúrkör kitermelt Európa közepén, illetve más országokba (például Romániába, Magyarországra, Szerbiába) szétszóródva. Kulturális és nyelvi ismeretek képezik a törzsanyag jelentős részét. Kérdezd bátran tanáraidat saját kutatásaikról! A kurzusok teljesítése nyomán a német nyelv és kultúra szakértője válik belőled. A főiskola együttműködik a Kilgroy Fordítástechnikai Kft-vel, így mind oktatók, mind hallgatók számára lehetőség nyílik arra, hogy különböző licenszeket szerezzenek fordítási munkáikhoz.

Az alapszak lezárása után körülnézhetsz a munkaerőpiacon. Nyelvtudásodra számíthat a versenyszféra vagy az államigazgatás ügyfélkapcsolati területen, megfelelő további képesítés szerzése esetén tolmácsolás, fordítás kapcsán. A német nyelvű sajtófigyelés szintén egy lehetséges választás. A kulturális ismereteket az idegenforgalomban vagy kulturális közvetítés terén alkalmazhatod. Különböző germanisztikai mesterképzések, illetve tanári képzés is várja jelentkezésed, ha a BA után még két évre visszaülnél egy egyetem padjaiba.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom