Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 180 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 150 000 Ft

Szereted a könyvtárak légkörét? Úgy érzed, most már te szeretnél segíteni másoknak abban, hogy eligazodjanak a könyvek között? Informatikusi képzéssel kombinálva, az Eszterházy Károly Főiskola mindent megtesz azért, hogy kiváló szakembert faragjon belőled, a lehető legjobb gépparkot a rendelkezésedre bocsátva!

Az informatikus könyvtáros alapképzés elvégzése teljes mértékben felkészít erre a sokoldalú szakmára. A képzés során megtanulod a könyvtár- és tájékoztatásügy alapjait, az információs szolgáltatások működtetését és a számítógépes szakirodalmi rendszerek kezelését. Megtanulod, hogyan kell felhasználóbaráttá és könnyen kezelhetővé tenni a ma használt adathordozókon (a könyvtől az internetig) áramló információáradatot, illetve gyűjteni, feldolgozni, tárolni, és közreadni magukat a dokumentumokat. Az EKF szakosodási lehetőségeket is kínál. Az információs társadalom jogi-etikai problémái is kiemelt szerepet kapnak a tantervben. A képzés során két szakirány közül választhatsz. Az információbróker szakirány könyvtárakban vagy vállalkozásokban történő termékfejlesztéshez, gyártáshoz járul hozzá az információs részlegeken. A webpublikátor szakirány az informatikai infrastruktúráról ad bővebb ismereteket. Az EKF igyekszik segíteni abban, hogy a lehető legtöbbet hozhasd ki ebből a három évből, így például megállapodást kötött az Apple-lel, melynek keretében a MAC rendszerek megismerésére alkalmas, modern géppark áll rendelkezésre, illetve az Apple által jegyzett licensz-vizsgákra történő felkészítés is elérhető. A másik különlegessége az EKF által nyújtott képzésnek a külföldre szervezett kurzusok: Egyiptomban és Németországban is hallgathatsz egy-egy kurzust!

Miután megszerezted diplomádat, alkattól függően, települési közkönyvtárakban, gyerek- vagy iskolai könyvtárakban, különböző tudományágak szakkönyvtáraiban is el tudsz majd helyezkedni. A diplomával a kezedben alkalmassá válhatsz kisebb közművelődési és szakkönyvtárak, vagy iskolai könyvtárak vezetésére, vagy nagyobb könyvtárakban önálló egységek irányítására. Az egyre növekvő információmennyiség miatt nagyvállalatoknál is el tudsz helyezkedni. Ha a diplomázást követően továbbtanulnál, akkor az EKF-n informatikus könyvtáros, illetve könyvtárostanár MA szakon is tanulhatsz.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom