Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 158 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 133 000 Ft

Érdekelnek a nyelvhasználat különböző történeti-szociológiai formái? Úgy érzed, energiát szeretnél fektetni egy bő, általános irodalmi és nyelvi műveltség megszerzésébe? Az Eszterházy Károly Főiskolán a gyakorlatiasabb és az elméletibb érdeklődést is kiszolgáló, sokszínű magyar alapszakos képzésben lehet részed.

A nyelvészettel, a magyar nyelvtan törvényeivel és a magyar irodalom ismert vagy kevéssé ismert termékeivel párhuzamosan ismerkedhetsz meg. A „szakbarbárságot” elkerülendő, alapozó bölcseleti tárgyakat is hallgatsz majd. Természetesen nemcsak az írott szóval, hanem a szóbeli kommunikációval is kiterjedten foglalkozhatsz. Ha már tudod, melyik terület érdekel legjobban, az EKF magyar szakán számos szakirány közül választhatsz a szakosodás során. Az alábbiak közül csemegézhetsz: drámapedagógia, irodalomtudomány, ügyvitel szakirány, illetve két specializáció is várja a jelentkezésed: lexikológia (mely a szótártannal foglalkozik – a tanszék szakterülete!) és lexikográfia. Ha úgy érzed, szívesen szánnál erre plusz energiákat, be is kapcsolódhatsz ezekbe a kutatásokba, és akár elindulhatsz egy önálló projekt kidolgozása felé.

A képzés végén, ha úgy érzed, a kíváncsiságod ennél tovább tart, érdemes diszciplináris mesterképzésre jelentkezned az ország valamelyik egyetemén. Ha tudományos karrierben gondolkodsz, mindenképp ez a következő lépcsőfok. Ez persze nem kötelező, hiszen humán diplomás emberként a munkaerőpiacon is megállhatod a helyed például a közigazgatásban vagy a médiában, de közművelődési intézményekben is.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom