Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 195 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 175 000 Ft

Sosem okozott gondot a matek? Mindig rólad lesték a dolgozat megoldásait? Ha te vagy az osztály ásza és szeretnél egyetemi szintű ismereteket szerezni, akkor érdemes elgondolkodnod a matematika alapszakon.

Az Eszterházy Károly Főiskola olyan képzést biztosít neked, ami elméleti- és alkalmazott ismeretekkel ruház fel a matematika terén. Ha ezt a szakot választod, diplomáddal a kezedben képes leszel tudásodat műszaki, gazdasági, statisztikai és számítógépes területen alkalmazni. Még többre vágysz? Az alapszintű képzés után vár az EKF matematika mesterszakja!

Az EKF-en megismerheted az alapvető módszerek alkalmazását, sőt, a matek elméleteinek, elveinek megszerzését is. Emellett a kutatás fő módszereit is megtanulhatod, és a harmadik év végére képes leszel a felmerülő problémákra önállóan és könnyűszerrel megoldást találni, valamint idegen nyelven elbeszélni azokat. Felelősségteljes, minőségtudatos, önálló döntéshozatalra képes matematikust farag belőled az EKF!

Ha szereted a matekot, akkor valószínűleg te is tudod, miben rejlik annak szépsége. A matematika egyedi tudományos rendszere, a logikus gondolkodás mind olyan tényezők, amelyhez közelebb- és közelebb kerülhetsz az EKF hallgatójaként.

De hol is tud elhelyezkedni egy matematikus? Mivel a matekot minden iskolában nagy óraszámban tanítják, ha a tanári hivatás vonz, nem kell aggódnod az elhelyezkedést illetően. Műszaki, gazdasági, statisztikai és számítógépes területen is képes leszel szaktudásodat alkalmazni.

Ha úgy érzed, a középiskolában biztos matematikai alapot szereztél és nem áll távol tőled az informatika sem, akkor jelentkezz bátran az EKF-re, hiszen a főiskolán pont téged keresnek!

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom