Mozgóképkultúra és médiaismeret

Eszterházy Károly Főiskola

A szak értékelései >>
Művészet-közvetítés Eszterházy Károly Főiskola

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 275 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 275 000 Ft

Ha érdekel a filmkészítés és szeretnél belátni a színfalak és legfőképpen a vászon és a kameraállvány mögé, sőt, magába a kamera belsejébe is, és végzettként szívesen dolgoznál TV társaságnál, mozgóképkészítő vállalkozásoknál vagy bármilyen médiaintézményben, akkor jelentkezz és tanulj a legjobb helyen, az Eszterházy Károly Főiskola mozgóképkultúra és médiaismeret alapszakján.

Mi is a 6 féléves képzés célja az EKF-en? Olyan szakemberek képzése, akik elméleti ismereteik birtokában képesek tájékozódni a tömegkommunikációs médiumok fejlődésének folyamataiban, ismerik a médián keresztül történő közlés sajátosságait és képesek a mediális közlésmódot használó tartalmak értelmezésére. A végzettek alkalmasak a mozgóképes, illetve a multimédiás szövegek előállításával kapcsolatos gyakorlati feladatok ellátására.

Mit takar ez a 6 félév? A tantárgyi struktúra összeállítása során abból indult ki az EKF, hogy a mozgóképkultúra és médiaismeret szakot elvégzett szakembereknek a munkaerőpiacon meg kell állniuk a helyüket. Ezért hallgatóként megismered a média kommunikáció- és társadalomelméleti alapjait, elsajátítod a különböző médiatartalmakkal kapcsolatos elméleti és gyakorlati feladatok megoldásának módozatait. A rendelkezésre álló technikai eszközök működtetése révén alkalmas leszel mozgóképkészítői feladatok teljesítésére, analóg és digitális utómunkálatok elvégzésére és a műsorkészítés szervezési és végrehajtási feladatainak ellátására is.

Többre vágysz? Válaszd ízlésed szerint az alapképzésen a mozgóképkultúra-terjesztő, a mozgóképkészítő vagy akár a multimédiafejlesztő szakirányt!

Elhelyezkedési lehetőségek? Bőven vannak! Területed lehet majd a mozgóképes szakmák intézményi hálózata (gyártás, terjesztés, nemzetközi kapcsolatok), a filmkészítés gyakorlati területei, közművelődés (művelődési intézmények, múzeumok, archívumok, könyvtárak), mozik, könyvkiadás, rendezvényszervezés, kulturális szolgáltatások, újságírás a nyomtatott, az elektronikus és az online sajtóban, vagy akár a kiadványszerkesztés, multimédiafejlesztés (közoktatás, könyvkiadás, reklámcégek, designcégek) világa is.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom