Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ANA, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 160 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 180 000 Ft

Széles látókörűnek, a világban zajló folyamatokra kíváncsinak érzed magad? Az online portálok és az újságok külügyi rovatait szoktad bújni? Az Eszterházy Károly Főiskola nemzetközi tanulmányok képzésében szert tehetsz a szükséges háttértudásra, hogy egyrészt ezeket a folyamatokat még jobban átlásd, másrészt akár tevékenyen közreműködj alakításukban.

Az EKF – a nagyobb egyetemektől eltérően – a szakon kis létszámú évfolyamokat indít, ami garantálja, hogy az oktatók oda tudnak figyelni minden egyes hallgatóra. Jól érzékelteti a képzés hangsúlyait a tantervi háló is. A nemzetközi kapcsolatok modul többek között nemzetközi gazdasági, nemzetközi jogi, gazdaságföldrajzi ismereteket, regionális és civilizációs tanulmányokat ölel fel. A másik, európai integrációs modul pedig speciálisan az EU intézményrendszerét, fejlődésének történetét, jelenlegi működését tekinti át. A képzés során három szakirányra tudsz specializálódni: EU integráció, regionális közpolitika és esélyegyenlőség. A nemzetközi tanulmányok szakos diploma megszerzéséhez két nyelvvizsgára lesz szükséged, de ettől nem kell megrettenned, mert az egyetem számos szaknyelvi kurzust kínál fel, és több órát is hallgathatsz angol, német vagy francia nyelven, melyeket élesben is gyakorolhatsz, ha külföldi tanulmányokat folytatsz például az Erasmus program keretében.

Ha munkába állnál a diplomázást követően, az alábbi területeken érdemes körülnézned: az EU intézményrendszerében, közintézményekben, civil szervezetekben, önkormányzatoknál, regionális intézményeknél illetve vállalkozásoknál és gazdasági társaságoknál. A tanulmányaid folytatása is egy lehetőség például nemzetközi tanulmányok vagy politikatudomány mesterszakokon.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom