Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 195 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 180 000 Ft

Érdekel az informatika? Egész nap le sem veszed a szemed a monitorról, a kezed az egérről? Vagy csak egyszerűen szeretnél felsőfokú ismereteket szerezni a nullák és egyesek világáról? Akkor az Eszterházy Károly Főiskola Programtervező informatikus alapképzési szakát neked találták ki!

A programtervező informatikus szakon olyan informatikai szakember válhat belőled, aki képes szoftver orientált információs technológiai eszközök és rendszerek létrehozási, bevezetési, működtetési, szervizelési, fejlesztési, alkalmazási tevékenységét önállóan és csoportmunkában ellátni. Izgalmasan hangzik? Pedig ez még nem minden! Az alapképzés után mesterszinten is folytathatod tanulmányaidat!

A programozó informatikus olyan informatikai szakember, aki a megszerzett informatikai ismereteit hatékonyan tudja alkalmazni a gyakorlatban és a gazdasági élet több területén. Végzett hallgatóként képes leszel informatikai rendszereket áttekinteni, fejleszteni, létrehozni és üzemeltetni. A szakon megszerzett tudás alkalmazásával lehetőséged nyílik különböző rendszerek matematikai modellek szerkesztésére, programok készítésére, a programfejlesztési technológiák dinamikus használatára, adatbázisok létrehozására, karbantartására.

Ha kíváncsi természet vagy, logikus gondolkodással bírsz, szívesen töltenéd az idődet a számítástechnika és az informatika legújabb eredményeinek megismerésével, valamint szeretnél programozni, akkor irány az EKF! A programtervező informatikus szakon megismerheted a számítógépek működését, a programozás művészetét, az algoritmusokat, a szoftver készítés modern eszközeit. A mesterséges intelligencia többé nem lesz ismeretlen terület számodra, a dinamikus webprogramozás pedig egyszerűen fog menni, ha ezen a szakon tanulsz. Emellett fontos tudnod, hogy a matematika gyakorlati alkalmazása jelentős szerepet kap a képzésben. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az informatikusok szaktudásukat, megszerzett kreditjeiket külföldön is, egész Európában tudják hasznosítani. Éppen ezért lehetőségek széles tárháza vár rád, ha az EKF-re jelentkezel.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom