Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 1
Nappali önköltség (félév) 15 800 Ft
Levelező önköltség (félév) 13 300 Ft

Szeretnél szert tenni átfogó humán- és társadalomtudományi ismeretekre? A filozófia épp olyan közel áll hozzád, mint a filmtörténet vagy a vallástudomány? A szabad bölcsészet alapszakot ebben az esetben pont rád szabták! Az Eszterházy Károly Főiskolán kivételesen motivált és családias közeg bátorít az együtt gondolkodásra!

Olyan izgalmas tárgyakat tanulhatsz a képzés keretében, mint például az európai filozófia története, általános etika és morálfilozófia, bevezetés a lélektudományokba, ökológiai alapismeretek, bevezetés a politikatudományba vagy vallástudományi alapismeretek. Kétféle szakirány közül választhatsz az EKF képzésében: etika, illetve filmelmélet és filmtörténet. Előbbi részletesen tárgyalja a különböző ágazati etikákat és betekintést nyújt annak filozófiai alapjaiba is. Utóbbi a filmek igazi szakértőjévé avat téged, szilárd elméleti és esztétikai ismeretanyaggal vértez fel.

Mesterszakos tanulmányaidat számtalan irányban folytathatod az alapszak után, akár a választott szakirány irányába elindulva. Az átfogó tudás ennek megfelelően rengeteg területen hasznosítható. Szinte bármilyen, a kultúrához és a kommunikációhoz tartozó középvezetői szintű állás betöltésére alkalmassá tesz. Elhelyezkedhetsz például különböző művelődési intézményekben, dolgozhatsz a civil szférában, lehetsz akár valamilyen kulturális intézmény programszervezője. Szerepet vállalhatsz kulturális termékek terjesztői hálózataiban, kongresszus- és rendezvényszervező vállalkozásokban. Emellett az államigazgatás, az önkormányzatok is igényt formálhatnak az általad birtokolt tudásra és készségekre.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom