Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 195 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 175 000 Ft

Szeretsz sportolni? Érdekel az emberi test felépítése és működése sportolás közben? Meg szeretnéd ismerni a tesiórákon és az edzéseken használt módszereket? Ha a válaszod ezekre „igen”, akkor a testnevelő-edző a te szakod!

A testnevelői és az edzői munka olyan pedagógiai tevékenység, ami fejleszti a gyerekek személyiségjegyeit, speciális ismereteket és készségeket ad át. Sokat tehet egy testnevelő és egy edző a lakosság egészségi állapotának javításáért is, mivel folytathat iskolán kívüli sportrekreációs, sportmenedzseri tevékenységet is.

Ahhoz hogy bekerülj a szakra, testnevelésből mindenképp kell érettségizned, mellé választhatsz a biológia és a történelem közül. A hat féléves képzés alatt megismered többek között a sporttudomány, a nevelés- és egészségtudomány alapfogalmait, a testnevelés, a sport eszközrendszerét, a pedagógiai programok módszereit, a mozgáshibák jellemzőit, azok kijavításának módszereit, valamint a testnevelés és a sport területén a felkészítő folyamatok alapelveit.

A diploma megszerzése után képes leszel sportedzői, sportszervezői, testnevelői tevékenység ellátására. Alkalmas leszel az ifjúsági korú sportolók korcsoportos felkészítésére és versenyeztetésére, irányítás mellett felnőttek, élversenyzők felkészítésére. Szervezhetsz és vezethetsz felzárkóztató és tehetséggondozó programokat, elláthatod a különféle egyesületek, szövetségek bizonyos feladatait, versenyszervezőként közreműködhetsz hazai és nemzetközi versenyek szervezésében. Elláthatsz versenybírói, játékvezetői, sporttudósítói feladatokat, dolgozhatsz helyi és települési önkormányzatok sportigazgatási szerveinél, nyújthatsz sportszolgáltatásokat. Továbbá elhelyezkedhetsz edzőtermekben és sportcentrumokban.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom