Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 158 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 133 000 Ft

Egy összetartó, dinamikus és innovatív tanár-diák közegben szeretnél betekintést nyerni a magyar és az egyetemes történelem eseményeibe? A középiskolában szerzett tudást érdekesnek, de túl kevésnek tartod a magad számára? Akár átfogó történeti műveltséget szeretnél szerezni, akár a kutatói vagy a tanári pálya érdekel, az Eszterházy Károly Főiskola történelem alapszakán megtalálod a számításod.

A képzés felépítése nagyon sokszínű. A bölcsészeti alapozó tárgyak (filozófiatörténet, könyvtárismeret) mellett számos határtudomány és segédtudomány eredményeivel ismerkedhetsz meg. Majd korszakonként egymásra épülve ismerkedsz meg mélyebben a magyar és az egyetemes történelem egyes fejezeteivel. Az egyes korszakokhoz kapcsolódóan az előadások mellett szemináriumokat is végzel, melyek elmélyültebb munkára és szoros együttműködésre adnak ehetőséget kiváló oktatóiddal. Tudtad, hogy az EKF Történelemtudományi Iskolája az egyik legkeresettebb az országban a 20. század történelméből doktorálók között? Ez a terület különösen kiemelt szerepet kap az alapképzésben is. Akár ez a korszak kelti fel igazán az érdeklődésed, akár valamely korábbi, számíthatsz tanáraid segítségére a kutatás első lépéseinek megtételénél, illetve a versenyekre ( pl. OTDK) történő felkészülésnél.

Az alapszak befejeztével várnak a korszakok vagy történeti megközelítések alapján szerveződött mester szakos szakirányok, illetve a tanári pálya is, valamilyen szakpárosítással. A diszciplináris mesterszakok valamelyikének elvégzése után doktori képzésre is jelentkezhetsz. Az alapképzés elvégzése után is nyitva állnak előtted különböző álláslehetőségek, melyek a történelemképzésben elsajátított tudásodra és elemző szemléletmódodra építenek.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom