Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 180 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 150 000 Ft

Érdekel a turizmus és a vendéglátás? Szereted a kihívásokat? Sokszínű munkára vágysz és arra, hogy folyamatosan új embereket ismerj meg? Az Eszterházy Károly Főiskola turizmus-vendéglátás alapszakán egyedülálló, az észak-magyarországi régió turisztikai adottságaira koncentráló képzésben részesülhetsz, izgalmas szakosodási lehetőségekkel.

A három és fél alatt változatos ismeretanyagot sajátíthatsz el ezen a szakon. Szükséged lesz erős matematikai alapokra, hogy minél többet kihozhass a gazdasági matematika, valamint a pénzügyi és számviteli kurzusok anyagából – ezek jelentősen hozzájárulhatnak például egy induló vállalkozás sikeréhez is. De persze a gazdasági szektorban végzett munka nem kizárólag számolgatásból áll, így jelentős mennyiségű elméleti tudásra is szert fogsz tenni az elméleti közgazdaságtan és a menedzsment témakörein belül. Külön modult alkotnak a szakmai ismeretek, amik szűkebben értelmezve kötődnek a turizmus és vendéglátás területéhez. Érdemes a nyelvtanulásra is energiákat fordítanod, hiszen két középfokú nyelvvizsgára, vagy egy felsőfokúra lesz szükséged a diploma megszerzéséhez. Az EKF három szakirányt indít, melyek egy-egy részterület szakismereteivel látnak el, ezek a wellness-animáció, a borturizmus illetve a lovas turizmus – az utóbbiak igazán régió-specifikusnak számítanak.

Az alapszak befejezése után a szállodaiparban, az utazásszervezés- és értékesítés területén vagy a vendéglátáson belül jelen lévő különböző szolgáltatóknál találhatod meg a számításod. Emellett természetesen lehetőséged van a továbbtanulásra is a turizmus egy területével foglalkozó, vagy más közgazdasági ágat érintő mesterképzésben vagy felsőfokú szakképzésben tovább képezni magad.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom