Adatok

Képzési formák: ANA, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 200 000 Ft

Szeretnél ismerője, sőt, szakértője lenni a közgazdaságtan kifürkészhetetlen és izgalmas világának? Ha szereted a matematikát, ha érdekelnek a gazdasági ügyek, ha szeretnéd megérteni a gazdaság rejtélyes működését, ha szeretnéd, hogy tudásod nemzetközi viszonylatban is versenyképes legyen, ha a legmodernebb és legprofibb szemléletet szeretnéd elsajátítani, ha a közgazdaságtanon felül más társadalomtudományok is érdekelnek, akkor jelentkezz te is az ELTE alkalmazott közgazdaságtan alapszakjára és tanulj a legprofibbaktól, a legjobb helyen.

Mi is az alapszak célja? Az alkalmazott közgazdaságtan alapképzési szak célja, hogy az itt eltöltött 6 féléved alatt olyan magasan képzett szakemberré válhass, akik bizonyos gazdasági szakmákban akár három év után is megállja a helyét. Aki a társadalom legkülönbözőbb területein felmerülő jelenségeket és problémákat a közgazdaságtan speciális gondolkodásmódjának és eszközeinek segítségével tudja elemezni, és ezen keresztül járul hozzá a modern kor gazdasági problémáinak közgazdasági megoldásához.

Miért pont az ELTE? A társegyetemeken folyó hasonló képzésekhez képest az ELTE AK az igényes elméleti alapképzést elsősorban nem az üzleti ismeretekkel párosítja, hanem inkább arra összpontosít, hogy önálló problémamegoldó-képességedet minél magasabb szintre fejlessze, éppen ezért a megszokottnál szélesebb társadalomtudományi tudást sajátíthatsz el.

Ha még többre vágysz, akkor az alapszakot hátrahagyva folytathatod a tanulást az ELTE friss, 2012-ben indult saját Közgazdasági elemző mesterszakján, vagy akár külföldi top egyetemeken is.

Mi leszel, ha nagy leszel, avagy miért is lesz később hasznos ez a speciális tudás? Az analitikus, strukturált gondolkodásmódhoz szükséges ismereteket, készségeket és eszközöket elsajátítva a szak végzős diákjaként minden olyan munkahelyre belépőjegyet válthatsz, ahol komoly gazdasági (vagy gazdasági elemeket is tartalmazó) elemző feladatokkal kell szembenézned. Lehet ez az államigazgatás bármely szeglete, nagyvállalat, bank, illetve a politika, a tudomány, a kultúra vagy a média világa, a Versenyhivataltól és a Nemzeti Banktól, a MOL nagyságú vállalatokon át, egészen egy városi önkormányzatig, egy tanácsadó cégig vagy egy civil szervezetig. A határ te magad leszel, és a csillagos ég!

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom