Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 165 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 165 000 Ft

Ha úgy érzed, megalapozott társadalom- és emberképpel rendelkezel, képes vagy kellő empátiával más emberek esetleg nehéz élethelyzetének megoldásában segítséget nyújtani, jó szervező és áttekintő képességed van, könnyen teremtesz kapcsolatokat, jó kommunikációs készséggel rendelkezel és érdeklődsz a kultúra rejtelmei iránt, akkor neked az Eötvös Loránd Tudományegyetem andragógia szakján a helyed.

Mi is a szak célja? Az ELTE-n a képzés célja, hogy te is olyan andragógussá válj, aki a neveléstudományi, a pszichológiai, a jogi, a közgazdasági és a szociológiai tudása, valamint az állami, önkormányzati, a vállalkozói, és a civil szervezetekről és intézményekről, illetve a munkaerőpiac és a munkavállalás kapcsolatáról szerzett ismeretei alapján képes a településeken, intézményekben, szervezetekben és közösségekben, a felnőttképzés különböző területein közvetlen tervező, szervező, értékelő, irányító, illetve animátori, tanácsadói feladatok ellátására is.

A képzés 4 nagyobb blokkból áll:először is az alapozó társadalomtudományi tárgyakból (filozófiatörténet, kommunikáció, számítástechnika, könyvtárismeret). Másodszor pedagógiai-pszichológiai alapozásból (pedagógia, didaktika, fejlődéspszichológia, szociálpszichológia). Harmadszor közgazdasági, jogi, vezetéselméleti ismeretek, Európa-tanulmányok, nemzetközi szervezetek tantárgycsoportból. Végül pedig andragógiából (felnőttoktatási-, képzési rendszerek, művelődéstörténet, kultúraköz-vetítés elmélete, intézményrendszerek, médiaismeret, kulturális/művészeti menedzsment, kulturális vállalkozások, szociokulturális animáció).

Találnál valamit magadnak, amiben jobban elmélyülnél? Válassz egyet az ELTE andragógia alapszakjának három szakiránya közül és mélyítsd el tudásodat a felnőttképzési szervező, a művelődésszervező vagy akár a személyügyi szervező szakirányon.

Még mélyebbre ásnál? Az andragógia alapképzési szakon végzett hallgatóként az andragógia és az interkulturális pszichológia és pedagógia mesterképzési szakon folytathatod tanulmányaidat.

Merre helyezkedhetsz el diplomaosztód után? Közművelődés, közgyűjtemények színterein, településeken, intézményekben, civil szervezetekben, ahol képes leszel a felnőttképzés különböző területein tervezői, szervezői, irányító feladatok és az ezekhez kapcsolódó munkák profi elvégzésére. A széles spektrumú bölcsész- és szakmai képzettséged azonban még sok más munkakörökben is növeli az elhelyezkedésed esélyeit.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom