Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 170 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 135 000 Ft

Szerinted jó babysitter vagy? Szeretsz apró csecsemőkkel és bölcsődés korú kisgyermekekkel foglalkozni, játszani? Úgy gondolod, tudnál bánni velük? Könnyen tudsz kapcsolatot teremteni az apróságok szüleivel, nevelőivel is? Akkor neked az Eötvös Loránd Tudományegyetem Csecsemő- és kisgyermeknevelő alapszakja az ideális választás.

Mi is a szak célja? Hogy olyan pedagógus legyél, aki az újszülött kortól a három-öt éves korig terjedő életszakaszban az ellátásra szoruló csecsemők és kisgyermekek gondozása és fejlesztése érdekében megfelelő fejlesztési és nevelési módszereket tud alkalmazni.

De hogyan és miként tanulhatod meg mindezt? Komplex gondozási, pedagógiai, pszichológiai egészségügyi ismeretek készítenek fel a bölcsődés korosztály egészséges testi, érzelmi, kapcsolati- és beszédkészségének, illetve értelmi képességeinek fejlesztésére. A szak hallgatójaként tanulhatsz arról, hogy miként segíthető a kisgyermekek szocializációja és hogyan támogatható a kisgyermekes családok nevelési tevékenysége.

A képzésben a csecsemőgondozási ismeretek mellett pszichológiai, neveléstudományi, irodalmi és anyanyelvi, ének-zenei, vizuális művészeti, egészségtudományi, testnevelési társadalomismereti, etikai, természetismereti, informatikai tanulmányok is szerepelnek.

A képzés része a bölcsődés korosztály ellátását szolgáló intézmények munkájának rendszeres és folyamatos tanulmányozása, a gyakorlatba való fokozatos bevezetés. A gyakorlati képzésre félévente néhány hétköznapon kerül sor. A gyakorlatod önálló szervezését a Kar is segíti.

Merre tovább az alapképzés után? Dolgozhatsz gondozói, nevelői, közvetítői, képviselői és tanácsadói pozícióban, bárhol. De ha tovább tanulnál, az alapképzés megalapozza tanulmányaid folytatását a mesterképzésben is a neveléstudományi mesterszakon. Ha még többre vágysz, a mester szintet követően doktori tanulmányokat is folytathatsz.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom