Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 165 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 275 000 Ft

Szeretnéd minél több emberrel megismertetni és megszerettetni az éneket és a zenét? Az ének-zene szak tökéletes elméleti és gyakorlati képzést nyújt számodra, hogy ezt a célt minél hatékonyabban megvalósíthasd. Persze nagyon fontos, hogy jó zenei hallásod legyen és a zeneszeretetet énekkel és hangszerrel is ki tudd fejezni.

Az ének-zene szakon a magyar mellett az európai térség zenei hagyományaival ismerkedhetsz meg, zeneelméleti és zeneirodalmi megközelítésből, de a zenei életet működtető intézmények között is megtanulsz eligazodni. Természetesen a gyakorlat szintén nagyon fontos összetevő. Az elméleti és a gyakorlati szempontok mérlegelése után háromféle szakirány közül is választhatsz. Ha a karvezetés érdekel, a legfontosabb elsajátítható készségek a zongorakíséret, transzponálás-partitúraolvasás és persze, maga a karvezetés, az elmélyült zeneelméleti és szolfézsoktatás mellett. A népzene szakirány a népzene minden elemébe bevezet: a népi hangszerek, a néprajzés a néptánc világába. Itt sem marad el az elméleti háttér: néprajz, népzeneelmélet, néptánc-elmélet segítenek hozzá a komplexebb tudáshoz. A harmadik lehetőséget az egyháztörténeti szakirány jelenti, amely szintén kínál karvezetési ismereteket, de elsősorban a különböző egyházzenei műfajok, azok elmélete, egyházzene történet és egyházzene gyakorlat dominálnak.

Az ének-zene szakon megszerezhető ismeretek sokféle munkakör betöltésére tesznek alkalmassá, elsősorban ének- és zenekultúrával foglalkozó intézmények berkein belül, akár zenei együttesekkel együttműködve. Szervezési feladatok mellett ilyen intézmények alsóbb fokú irányításában, illetve a hangversenyélet különböző feladataiban (szakreferens, tanácsadó, szervező) vehetsz részt.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom