Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 300 000 Ft

Vajon neked való az ELTE földrajz alapszakja? Ha érdekel a földrajzi környezet, amiben mi, emberek élünk (a sivatagoktól a sarkvidékekig, az eldugott falvaktól a nyüzsgő nagyvárosokig), és szeretnéd megismerni, kutatni a titkait, akkor az ELTE-n a helyed.

Mi is a képzés célja? Az, hogy a geográfus BSc képzési folyamat végére te is alapos ismeretekkel rendelkezz a Földről, különösképpen Európa és Magyarország természet-, társadalom- és gazdaságföldrajzi fejlődési folyamatairól, jelenlegi viszonyairól, valamint korszerű földrajzi szemlélettel bírj, és megfelelő ismeretanyagod legyen a rokon tudományok legfontosabb szakterületeiről, eredményeiről. Emellett a képzés során elsajátíthatod a természeti, társadalmi-gazdasági és települési környezet átfogó értékeléséhez szükséges elméleti és módszertani alapokat, és így a gyakorlatban is alkalmazható ismeretekkel fogsz rendelkezni a földrajzi környezet rendszereiről és azok működéséről.

Mi mindent fogsz megtanulni az egyetemen? Olyan területeken fogsz elmélyedni, mint a belső erők földrajza, külső erők földrajza, vízföldrajz, Magyarország és a Kárpát-medence természetföldrajza, Európa természetföldrajza, népesség- és településföldrajz, A mezőgazdaság földrajza, ipar- és közlekedésföldrajz, Magyarország társadalmi-gazdasági földrajza, Európa regionális társadalomföldrajza és a földrajzi vizsgálati módszerek világa.

Merre tovább a diploma után? Amilyen gazdag a földrajzi terülee, olyan gazdag az elhelyezkedési lehetőségek tárháza. Egyrészről a tudományos oldal, másrészről a gyakorlati élet szívja fel a geográfusokat. A különböző földrajzi és más tudományos kutatóhelyek, felsőoktatási intézmények igénylik a szakembereket. A terület- és településfejlesztés, a gazdaság, a statisztika, a környezetvédelem, a vízügy stb. kormányzati szerveinél, valamint a számtalan települési, területi önkormányzatnál is találkozhatunk itt végzettekkel. Az oktatási intézményekben a földrajz tanítása is komoly tradíciókkal rendelkezik. A különböző kisebb- nagyobb, a helyi adottságok hasznosításával foglalkozó hazai és egyre több nemzetközi cégnél is kollégákkal futhatsz össze. Ráadásul számos egyéb cég tevékenysége is kötődik valamilyen formában a felértékelődött földrajzi területhez (kereskedelmi kapcsolatok, áruterítés, telephelyválasztás stb.), így ne lepődj meg, ha egy ilyen helyen is geográfus köszön rád.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom