Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 300 000 Ft

Ki ne hallott volna már ásványokról, egykor élt őslényekről, barlangokról? Ki ne gyönyörködött volna már a felhőkben vagy a szivárványban? Ki ne szeretné tudni, mi az igazság az oly sokat emlegetett globális éghajlatváltozás esetében? Az Eötvös Loránd Tudományegyetem földtudományi alapszak olyan gyakorlatorientált alapdiplomás szakembereket képez és olyan elméleti szakemberek mesterképzését alapozza, akik e területeken keresik hivatásukat és boldogulásukat.

Mi mindent fogsz tanulni az egyetemen? A hatféléves képzés elején a szükséges matematikai, fizikai, kémiai és informatikai alapokon túlépve az első két félévben a legfontosabb alaptárgyak a Kárpát-medence földrajza, az ásványtan és kőzettan, az élet fejlődéstörténete, a földtan alapjai, a földtörténet, a meteorológia, a földfizika, a földfelszín alaktana, a hidrológia és a csillagászat. A geoinformatika és a terepi kutatási módszerek oktatása a képzésben nagy hangsúlyt kap. Az első két félév után van lehetőség a szakirány választásra, ami eldönti, hogy a rengeteg földtudományi szakterület közül melyiket fogod hivatásnak választani. A földtudományi szak az egyike azon szakoknak, ahol a legtöbb szakirány közül lehet választani (csillagász, geográfus, geofizikus, geológus, meteorológus, természetismeret- és környezettan tanár valamint térképész-geoinformatikus szakirányok). Már a szakirányok programjában is sok szabadon választható tárgy van, de lehetőség van olyan izgalmas tárgyak hallgatására is, mint a földkutatás az űrből, archeometria (régészettel kapcsolatos mérések), vulkanizmus, oceanológia, klímaváltozás, őslénytan, ásványtan stb.

Továbbtanulnál? Az ELTE az egyetlen hazai intézmény, amely valamennyi földtudományi szakterületen biztosítani fogja a tanulmányok intézményen belüli folytatását a mesterképzésben. Tervezett MSc szakok az ásványtani és környezeti anyagtudomány, csillagászat, geográfia, geofizika, geológia, meteorológia, természetismeret- és környezettan tanárszak, valamint a térképészet-geoinformatika.

Vagy kipróbálnád magad a való életben? A földtudományi BSc alapdiplomások, akik nem akarják tanulmányaikat azonnal folytatni, elhelyezkedhetnek a választott szakterületükön szakasszisztensként, szakelőadóként, vagy belevághatnak valamilyen gyakorlatorientált vállalkozásba pl. a geoturisztika, természetismeret, természetvédelem területén.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom