Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 165 000 Ft

Ha szeretnél elmélyedni Hollandia és Flandria kultúrájában és magabiztos holland nyelvtudást szeretnél szerezni, számodra a germanisztika alapszak, néderlandisztika szakirány a tökéletes választás. A szak nevének megfelelően két részre lehet osztani a megszerezhető tudásanyagot: az átfogóbb germanisztikai, és a specializált, néderlandisztikai ismeretekre.

A germanisztika alapszak általános nyelvészeti és bölcsész műveltséget ad, hogy a holland kultúrát a szűkebb, germán kulturális közegében ismerhesd meg. Ehhez természetesen hozzátartozik, hogy alapos ismereteket szerzel a holland nyelvközösség történelméről és kultúrájáról, a nyelvet pedig nagyon magas szinten elsajátítod, így a későbbiekben lehetőséged lesz fordításra, tolmácsolásra is. Tudásodat magasabb szintre emelik a kurzusok a holland nyelvhez kötődő kultúra- és médiatudományi témák napirendre kerülésével is. A legfontosabb lefedett szakterületek között megtalálható a németalföldi irodalom- és nyelvtudomány, illetve németalföldi kultúrtörténet. Az országismereti órák keretében megismerkedhetsz a mai Hollandia és Belgium társadalmával, intézményrendszerével is.

A fentiekből és egyértelmű, hogy az elméleti és gyakorlati képzés a magas szintű nyelvtudás mentén összefonódik, ezért sokféle területen elhelyezkedhetsz ezzel a diplomával. Kulturális intézmények, idegenforgalmi vállalkozások, önkormányzatok, tömegkommunikációs szervek bizonyulnak a fő munkaadóknak, a legkülönfélébb pozíciókban: nyelvi korrektor, tolmács, fordító, idegen nyelvi sajtófigyelő, nemzetközi kapcsolattartó. Ha az alapszak elvégzése után tovább szeretnéd képezni magad, a mester szakra beiratkozva holland nyelvtanári képesítést is szerezhetsz.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom