Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Esti önköltség (félév) 165 000 Ft

A német nyelv nem véletlenül a leggyakoribb másodikként beszélt nyelv az Európai Unióban: a kontinens gazdaságát, politikai irányát is nagyban meghatározza Németország, mely mellett Ausztria szintén anyaországnak számít a német anyanyelvűek számára. Nem szabad elfeledkezni a jelentős német kisebbségeknek otthont adó államokról sem. Szeretnél közelebb kerülni ehhez a több tízmillió embert összekötő kultúrkörhöz? Úgy érzed, karrieredben valahol jó szolgálatot tehet az alapos német nyelvtudás? Az ELTE germanisztika alapszakának német szakiránya mindenképp jó választás.

Természetesen a szak egyik fő célkitűzése a német nyelvi készségeid javítása (elvárás magabiztos középfokú nyelvtudás már a kezdeteknél), de ugyanekkora fontossággal bír a nyelv tágabb kulturális beágyazottsága is. Az irodalomtudomány és a nyelvészet átfogó megközelítései fokozatosan leszűkülnek a német nyelvű kultúra produktumaira. Emellett sokat megtudhatsz a modern német társadalom működéséről és problémáiról, illetve valamennyit történelmükről is. Komoly részt tesznek ki a tantervben a különböző nyelvgyakorlatok is. Az ELTE számos partneregyetemmel rendelkezik a német felsőoktatás krémjéből (például Humboldt Egyetem, Heidelberg), így az Erasmus program keretében világszínvonalú oktatás mellett mérheted le tudásodat anyanyelvi környezetben.

A BA képzést követően a munkaadók elsősorban a nyelvtudásodra számítanak például az idegenforgalomban, ügyfélkapcsolati pozícióban, vegyesvállalatok esetén a partnerek közötti kommunikációban. Ugyanakkor jelentkezhetsz mesterképzésekre is, akár diszciplináris, akár tanári célokkal.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom