Germanisztika [német nemzetiségi]

Eötvös Loránd Tudományegyetem

A szak értékelései >>
Bölcsészet Eötvös Loránd Tudományegyetem

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 165 000 Ft

Közelebb szeretnél kerülni Európa egyik legerősebb gazdaságának titkaihoz? A német gondolkodás és kultúra jobb megismerésére vágysz? A germanisztika, német nemzetiségi szakirány átfogó, német nyelvre és kultúrára vonatkozó ismeretek mellett a Magyarország területén évszázadok alatt megteremtett német nemzetiségi közeggel is megismertet.

Az általános bölcsész ismeretek mellett beható tudást szerezhetsz a német nemzetiségi nyelvközösség történelméről és kultúrájáról, a német nemzetiségi irodalomról, a nyelv szerkezetéről. Ezeket az új ismereteket segítenek rendszerezni a német nyelvhez kötődő kultúra- és médiatudományi megközelítések, melyeket szintén elsajátíthatsz a képzés keretein belül.

Mivel ez egy nyelvi szak, a teljes képzés a német nyelv minél magasabb fokú elsajátítását szolgálja. Az itt megszerzett nyelvtudás épp ezért kiegészül olyan gyakorlati ismeretekkel is, melyek megkönnyítik az elmozdulást fordítás, tolmácsolás irányába. Magyarország földrajzi helyzetéből adódóan a német nyelv ismerete kiemelkedő fontossággal bír, így gazdasági vagy kulturális karrier esetén is hasznodra válik egy germanisztika alapszakos diploma megszerzése. Számos pozíció nyílik meg előtted ezzel a végzettséggel, lehetséges munkaadóid mindenekelőtt kulturális intézmények, önkormányzatok és tömegkommunikációs szervek lehetnek, de az idegenforgalom területén is elhelyezkedhetsz. Alkalmassá válsz külföldi partnerekkel való kapcsolattartásra a gazdasági szférában, de a média is a legkülönbözőbb állásokra találhat alkalmasnak: német nyelvi korrektor, tolmács, fordító, német sajtófigyelő. Ha nyelvtanári ambícióid vannak, mester szakon folytatva a képzést, ezt a diplomát is megszerezheted.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom